Acasă Economie Cetățenii din Pantelimon trebuie să știe!

Cetățenii din Pantelimon trebuie să știe!

DISTRIBUIȚI

La propunerea primarului Marian Ivan și cu aprobarea Consiliului Local al orașului Pantelimon, nivelul impozitelor și taxelor pentru orașul Pantelimon a rămas același ca în anul 2016. Deși încasările din taxe și impozite au scăzut față de anii anteriori, în Pantelimon sunt stabilite cotele minime de impozitare, conform legii în vigoare.

Primăria orașului Pantelimon, prin Direcția Economică, a demarat o campanie de informare a cetățenilor în legătură cu tipurile de taxe și impozite, termenele de plată și modalitățile prin care se pot achita acestea.

 

  1. Informații utile

 

  1. Impozit pe clădire, impozit pe teren, impozit pe mijloace de transport, taxa parcare reședință și taxa salubrizare

I.1. Termenele de plată sunt 31 martie şi 30 septembrie, inclusiv, pentru impozitele pe clădiri, pe teren, pe mijloace de transport, taxa de parcare de reședință și taxa de salubrizare, 15 inclusiv a lunii următoare fiecărei luni din perioada de valabilitate a contractului.

Important: Dacă plătiți anticipat impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și impozitul pe mijloace de transport, datorate pentru întreg anul, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de 10%, persoane fizice. În cazul persoanelor juridice se acordă o bonificație de 5%.

I.2. Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și impozitul pe mijloace de transport în sumă de până la 50 lei inclusiv, se plătesc integral până la 31 martie.

 

  1. Taxa pe clădiri și pe teren

 

II.1. Taxa pe clădire și taxa pe teren se plătesc lunar, de către concesionar, locatar, titularul dreptului de administrare sau de folosință, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare fiecărei luni din perioada de valabilitate a contractului de concesiune, închiriere, administrare sau folosinţă, în cazul contractelor care se referă la perioade mai mari de o lună.

II.2. Taxa pe clădire și taxa pe teren se plătesc lunar, de către persoana juridică de drept public care transmite dreptul de concesiune, închiriere, administrare sau folosinţă, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare fiecărei luni din perioada de valabilitate a contractului de concesiune, închiriere, administrare sau folosinţă, în cazul contractelor care se referă la perioade mai mici de o lună.

Important: Deoarece, de regulă, suma este mică, pentru a scăpa de orice grijă pentru plata lunară, puteți achita taxa pe clădiri și pe teren pentru tot anul până la data de 25 a lunii ianuarie.

 

III. Taxele pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate

 

III.1. Taxa pentru servicii de reclamă şi publicitate se plăteşte lunar, până la data de 10 a lunii următoare celei în care a intrat în vigoare contractul de prestări de servicii de reclamă şi publicitate.

III.2. Taxa pentru afişajul în scop de reclamă şi publicitate se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.

 

  1. Impozitul pe spectacole

 

IV.1. Impozitul pe spectacole se plăteşte lunar până la data de 10 a lunii următoare celei în care a avut loc spectacolul

 

Ghișeul.ro, rapid și eficient

 

Primăria Pantelimon, prin Direcția Economică, a început o campanie de promovare a plăților on-line, cu cardul bancar, prin intermediul site-ului www.giseul.ro, care permite plata electronică a impozitelor și taxelor aferente bugetului local, direct pe internet.

Pentru a activa contul pe site este necesar să intrați în posesia datelor de acces (user și parolă) pe care le puteți obține on-line accesând platforma.www.ghiseul.ro/solicitare date acces.

Plata cu cardul direct pe internet prin ghiseul.ro conferă utilizatorilor numeroase avantaje cum ar fi:

Confort, rapiditate și independență geografică și temporală;

Siguranță asigurată de un site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet;

Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea;

Nu se percepe comision.

Platforma www.ghiseul.ro este un proiect derulat în comun de Agenția pentru Agenda Digitală a României și Asociația de Plăți Electronice din România, care oferă posibilitatea contribuabililor de a vizualiza obligațiile de plată existente și/sau de a plăti online cu cardul, parțial sau total, taxele și impozitele locale, precum și amenzile existente. Dovada plății se primește pe e-mail în doar câteva minute de la plata efectivă.

După introducerea datelor personale (CNP, nume, prenume, telefon) și a celor ale cardului, contul va fi creat iar user-ul și parola vor fi trimise pe adresa de mail indicată de utilizator, în vreme ce până acum trebuiau ridicate personal de la instituția unde se plăteau taxele, impozitele locale sau amenzile. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here