Acasă Anchete Chiajna: Șmecheri care scoteau bani din anunțuri fictive, săltați de polițiști

Chiajna: Șmecheri care scoteau bani din anunțuri fictive, săltați de polițiști

DISTRIBUIȚI

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vâlcea, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat marți dimineață șapte percheziții în localitățile Râmnicu Vâlcea, Chiajna – județul Ilfov, Novaci, Târgu Jiu – județul Gorj și în București.

Acțiunea a vizat locuințele a șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani, bănuiți de constituirea unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, fals informatic și spălare de bani.

În fapt, în perioada aprilie 2018 – martie 2019, aceștia au postat anunțuri fictive pentru vânzarea unor bunuri, iar în discuții purtate cu cetățeni străini îi îndrumau să vireze bani în conturi bancare, sumele fiind ridicate de la ATM-uri. Prejudiciul cauzat se ridică la 500.000 de euro (bani proveniți de la peste 80 de persoane).

În urma perchezițiilor au fost ridicate bunuri folosite în activitatea infracțională (telefoane mobile, memory stick-uri, harduri de memorie, laptopuri, carduri bancare) și bani în valută.

La efectuarea percheziției domiciliare din comuna Chiajna, județul Ilfov, a fost identificat un bărbat de 34 de ani, din Drăgășani, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, eliberat de Tribunalul Vâlcea. Bărbatul a săvârșit mai multe infracțiuni de fraudă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here