Acasă Info Local Chitila: Convoi umanitar pentru Ucraina

Chitila: Convoi umanitar pentru Ucraina

DISTRIBUIȚI

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a fost prezent ieri la una dintre locațiile Crucii Roșii Române, situată în județul Ilfov, de unde a plecat un prim transport umanitar pentru sprijinirea poporului ucrainean.

Transportul conține medicamente și materiale sanitare și ca are destinație hub-ul european de la Suceava, care coordonează ajutoarele umanitare pentru Ucraina.

Ay mai fost prezenți directorul general al Crucii Roșii Române, Ioan Silviu Lefter și reprezentanta Ambasadei Ucrainei în România, Anna Goncharova.

Nicușor Dan: ”Covoiul medical umanitar al Primăriei Capitalei pentru Ucraina a plecat azi după-amiază din Chitila. Am trimis vecinilor ucraineni medicamente și materiale sanitare,  achiziționate de Primăria Capitalei prin ASSMB, în urma unei inițiative a grupului liberal din Consiliul General al Municipiului București. Am coordonat achizițiile cu reprezentanții ambasadei Ucrainei în România, astfel încât ceea ce trimitem să răspundă celor mai presante nevoi ale vecinilor noștri. Acesta e doar un prim transport, iar în curând vom trimite noi ajutoare umanitare către Kiev și către Ucraina. Mulțumesc Crucii Roșii Române, partenerul nostru în această acțiune, care ne sprijină cu transportul și care, încă de la declanșarea războiului, a fost alături de ucrainenii afectați de război.

Efortul extraordinar al ucrainenilor în lupta pentru apărarea țării lor merită toată admirația, iar ajutorul nostru pentru ei trebuie să continue!”

Materialele care au plecat către Suceava reprezintă 68% din totalul produselor sanitare achiziționate prin HCGMB 149/07.03.2022, pentru care a fost alocată suma de 5.000.000 de lei.

Cele două tiruri care asigură transportul medicamentelor și materialelor sanitare au fost puse la dispoziție de Crucea Roșie Română.

Ioan Silviu Lefter, Director General Crucea Roșie Română: ”Mulțumim Primarului General, Nicușor Dan, Consiliului General și nu în ultimul rând ASSMB, pentru că putem trimite în Ucraina un transport substanțial de medicamente și echipamente medicale absolut necesare în Ucraina. Au fost foarte multe solicitări pentru un astfel de transport și fără sprijinul Primăriei Generale și al ASSMB nu am fi putut îndeplini condițiile legale de a trimite acest transport”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here