Acasă Anchete Ciolacu propune dizolvarea PSD Ilfov

Ciolacu propune dizolvarea PSD Ilfov

DISTRIBUIȚI

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că va propune dizolvarea PSD Ilfov în ședința Comitetului Executiv Național al partidului programată joi, 30 iulie.

Ciolacu a declarat, marți, la TVR 1 că a aflat din presă despre faptul că organizația ar fi controlată de persoane din lumea interlopă și zice că va propune în CEx de săptămâna aceasta dizolvarea acestei organizații, chiar dacă suntem în prag de alegeri. ”Sunt ferm convins că avem capacitatea de a face o echipă rapid acolo să fim pregătiți și la Ilfov de alegeri. Este inadmisibil așa ceva. Am aflat și eu din presă. Nu am crezut așa ceva. Am avut o discuție cu președintele organizației acum aproximativ o lună de zile. I-am spus că în echipa dânsului există o persoană asupra căreia sunt foarte multe bănuieli de implicări într-o anumită zonă care nu ne reprezintă și chiar i-am spus să ia măsurile necesare de a fi schimbat din funcția de secretar executiv”, a spus Ciolacu.

Acesta a precizat că a mai comunicat în ultima perioadă cu președintele filialei.

”Joi vom avea un CEx și voi propunere dizolvarea organizației și numirea unei echipe interimare la Ilfov”, a spus Ciolacu.

La 23 iulie 2020. Riseproject.ro/articol/audio-cand-vorbeste-mafia/ scria, printre altele, că organizația PSD Ilfov a fost capturată, pur și simplu, de Clanul Sportivilor. ”(…) O înregistrare internă arată cum lumea interlopă folosește cel mai mare partid din Romania drept comandament central al unor combinații imobiliare de milioane de euro. Vocea principală îi aparține lui Florian Puiu, secretar executiv al PSD Ilfov, veteran din Clanul Sportivilor și ambasador al mai multor sindicate interlope. Vocea secundară este a consilierului județean, Alin Todireanu, exclus din PSD la sfârșitul lui iunie și transferat la Pro România. Discuția a avut loc în toamnă, cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale, pe strada Șoimului din sectorul 5, la spălătoria auto a lui Florian Puiu. Miza: terenurile din sudul Capitalei”, scrie Rise Project.

De asemenea, publicația scrie despre candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Ilfov, Mihai Niță, care ”cu o zi înainte să fie numit prefect (n.r. 4 martie 2019), a deschis un cont la o bancă locală pentru una dintre companiile sale de consultanță și intermedieri de investiții financiare. Apoi, a doua zi după numire, a împuternicit-o pe cont pe soția lui. Niță evita astfel să intre sub radarul băncilor, ca persoană cu expunere politică. Companiile sale și-au mutat conturile de la o bancă la alta până când, un an mai târziu, problema a devenit una națională” (…).

Contactat de RISE, Mihai Niță a refuzat să comenteze subiectul tranzacțiilor suspecte. Foto – Rise Project

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here