Acasă Politic Ciolacu: Tăierea sporurilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă

Ciolacu: Tăierea sporurilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă

DISTRIBUIȚI

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri, la RFI, că partidul nu va vota bugetul pe 2021, care este unul de austeritate. El a criticat și propunerea de tăiere a sporurilor bugetarilor, care poate crea ”nedreptăți, discuții și frustrări în rândul oamenilor”.

”Am avut dreptate, se vine în anul 2021 cu un buget de austeritate. Este cea mai mare greșeală. E a doua oară când se întâmplă acest lucru în România. S-a întâmplat și în 2010 și până și FMI-ul consideră că atunci a fost o greșeală acel buget și program de austeritate (…). Atâta timp cât considerăm bugetul simple cifre, fără să vedem și efectul pe care îl are asupra oamenilor, greșim major”, a declarat Marcel Ciolacu miercuri, la RFI.

El a anunțat că PSD nu va vota bugetul pe 2021 și spune că tăierea sporurilor bugetarilor trebuie făcută în urma unei reforme: ”Categoric, nu! Vom încerca să venim cu amendamentele. Deja este de notorietate faptul că pentru prima oară, partidul de opoziție din România a venit cu un buget alternativ și noi am demonstrat că se poate o cu totul altă abordare (…). Eu vreau să știu care este filozofia acestui buget, cum este gândit în ansamblul său, nu că venim cu lucruri populiste, domnule, vom tăia sporurile. Foarte bine, deci tăierea sporurilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă, pentru că altfel creezi nedreptăți și discuții și frustrări în rândul oamenilor”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here