Acasă Info Local Ciolpani/Primarul Călin Cristian Bogdan atenționează: ”Mani/Pedi” continuă la ”negru”!

Ciolpani/Primarul Călin Cristian Bogdan atenționează: ”Mani/Pedi” continuă la ”negru”!

DISTRIBUIȚI

La Ciolpani dezinfecția a început în urmă cu două săptămâni. Primarul Călin Cristian Bogdan spune că dincolo de dezinfecția care se realizează în instituții, locurile frecventate trebuie avute în vedere cu prioritate, pentru că acestea pot fi focare de infecție. Din acest motiv, sunt avute în vedere, în mod special, locurile în care există o mai mare aglomerare de oameni – intrările în magazine, dispensarul, primăria, bancomatul etc., pe care angajații le curăță și de câteva ori pe zi. Pe de altă parte, primarul spune că este extrem de importantă responsabilitatea individuală, că fiecare trebuie să respecte regulile de igienă, care să devină rutină.

Călin Cristian Bogdan mai spune că pentru o mai mare eficiență a dezinfecției, administrațiile locale ar trebui să acționeze după o strategie, iar acțiunile să fie coordonate între ele, pentru a nu risipi resurse.

”Sănătatea și protejarea locuitorilor sunt deosebit de importante pentru noi. Îi rog pe cetățeni să întreprindă toate acțiunile necesare pentru prevenirea răspândirii virusului, să se informeze despre măsurile de protecție și, mai ales, să iasă din casă doar în cazuri care nu suportă amânare. De asemenea, îi rog să fie responsabili, să se protejeze, să abordeze situația cu calm, să urmeze indicațiile transmise de autorități, să stea acasă și să conștientizeze că numai împreună putem limita răspândirea virusului“, susține primarul comunei, Călin Cristian Bogdan.

De asemenea, primarul de la Ciolpani semnalează o situație căreia foarte mulți nu îi dau atenție. Deși activitatea saloanelor de înfrumusețare și a frizeriilor a fost oprită de autorități, ca măsură de prevenție, există situații în care oamenii nu respectă această regulă, iar activitatea continuă ”la negru”, la domiciliu, pe bază de programări, ceea ce reduce eficiența măsurilor luate de guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here