Acasă Economie Cîțu: Nu avem de ce să discutăm despre pensii acum, pentru că...

Cîțu: Nu avem de ce să discutăm despre pensii acum, pentru că la rectificare nu s-au luat banii de acolo

DISTRIBUIȚI

Plata salariilor, a pensiilor, dar și investițiile vor avea probleme dacă execuția bugetară nu este bună

Plata salariilor, a pensiilor, dar și investițiile vor avea probleme dacă execuția bugetară nu este bună, atenționează ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. ”Toate cheltuielile au un semn de întrebare asupra lor”, a avertizat ministrul. Întrebat dacă pensiile vor fi majorate în septembrie, ministrul Finanțelor a răspuns că banii sunt în buget, dar totul va depinde de execuţia bugetară.

”La pensii sunt două elemente pe care le luăm în calcul. Am cuprins în buget creşterea pensiilor, pentru că era legislaţia în vigoare. În acelaşi timp, totul depinde de execuţia bugetară. Vom vedea cum va fi situaţia atunci. Acum două luni nu ştiam că o să avem un deficit de 6,7% în această perioadă. Avem un deficit, trebuie să-l finanţăm. Să vedem cum evoluează lucrurile şi atunci, poate, se va lua o decizie. În acest moment nu avem de ce să discutăm despre pensii, pentru că la rectificare nu s-au luat banii de acolo. Nu este un subiect care ar trebui discutat azi. Toate cheltuielile au un semn de întrebare asupra lor. Dacă execuţia bugetară nu este bună, investiţiile vor avea un semn de întrebare asupra lor, la plata salariilor va fi o problemă şi acolo. Plata pensiilor care sunt azi va avea o problemă dacă avem o execuţie proastă. Deci, execuţia bugetară este foarte importantă pentru a plăti cheltuielile pe care le avem azi, a afirmat Florin Cîţu miercuri seara, la Realitatea Plus.

Referitor la o posibilă creştere de taxe şi impozite, ministrul Finanţelor a spus că ”ar fi o greşeală fatală”, la fel cum şi o scădere a acestora ar fi o greşeală. Trebuie să administrezi economia cu ceea ce ai şi unde nu ai resursele să te împrumuţi, a precizat Cîţu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here