Acasă Economie Cîțu vrea venituri mai mari pentru toți angajații, nu numai pentru bugetari

Cîțu vrea venituri mai mari pentru toți angajații, nu numai pentru bugetari

DISTRIBUIȚI

Ciolacu crede în contuniare în reglementarea prețurilor la energie

Liderul PNL, Florin Cîțu, și-a susținut, luni, propunerea de a reduce CAS și TVA, despre care a scris duminică, cu argumentul că aceste măsuri ar duce la creșterea veniturilor tuturor angajaților, nu doar în sectorul bugetar. Cîțu a mai spus că varianta scăderii TVA a fost demonstrată deja iar când Taxa pe Valoarea Adăugată a scăzut de la 24% la 20%, rata inflației a scăzut cu 4 puncte procentuale.

”Propun măsuri prin care creștem veniturile tuturor românilor, nu doar în sectorul bugetar. Și a celor care lucrează la caserie în supermarket, pe șantier, tuturor angajaților din România. Reducerea contribuțiilor este o soluție. Cealaltă variantă a fost demonstrată deja, când a scăzut TVA de la 24 la 20 rata inflației a scăzut cu 4 puncte procentuale. urse de finanțare? Foarte simplu, avem 14 miliarde de euro grant de la UE. Avem încă 14 cu 0,15. Avem bani din PNRR, unii gratis sau cu dobândă aproape zero. Resurse la buget sunt. Deci nu este o idee nouă, se poate implementa. Scopul este de a-i ajuta pe toți românii care lucrează în România, nu doar pe cei din sectorul bugetar. Vom discuta și în coaliție, vreu să văd ce propuneri vin de la ministerul finanțelor. Orice propunere vine pentru a crește veniturile doar în sectorul bugetar e aproape imposibil de acceptat de Partidul Național Liberal”, a declarat Cîțu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni dimineața, că reducerea contribuțiilor și reducerea TVA, propuse de Florin Cîțu reprezintă ”soluții asupra efectelor” și că trebuie rezolvată cauza, care ar fi ”scumpirea energiei”. ”Este și o influență externă, o știm cu toții, dar și o liberalizare haotică a prețurilor la energie. Eu în continuare cred că este o soluție de reglementare a prețurilor pentru zona casnică și IMM-uri”, a declarat Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here