Acasă Politic Ciucă: PNL, PSD și UDMR au finalizat negocierile

Ciucă: PNL, PSD și UDMR au finalizat negocierile

DISTRIBUIȚI

PSD va avea 42 de secretari de Stat, PNL 34, UDMR – 8

PNL, PSD și UDMR au finalizat, duminică, negocierile și vor merge la consultările de luni de la Cotroceni cu o formulă unică de prim-ministru, a anunțat premierul propus Nicolae Ciucă.

”Am finalizat toate activităţile care vizau formarea Guvernului, suntem în măsură să mergem luni  cu o propunere de premier. Am convenit să avem o propunere unică de premier, În momentul de faţă am lucrat toate cele două variante, atât cu o formulă de premier PSD, cât şi cu premier PNL. Urmează ca până mâine dimineaţă convenim şi formula unică de premier”, a anunţat Ciucă.

El a precizat că există două liste de ministere în funcţie de premier, care vor fi comunicate luni, când există decizia pentru funcţia de premier. Transporturile, Finanţele şi Secretariatul Gneral rămân la partidul care nu are premier, dar exisă în discuţie şi varianta ca titularii acestora să se schimbe odată cu schimbare premierului.

S-au împărțit și funcțiile din eșalonul doi. PSD va avea 42 de secretari de Stat în guvern, în timp ce PNL va avea 34, UDMR alegându-se cu opt, conform ponderii din Parlament. Liberalii pierd, astfel, 13 secretari de Stat. Se vor face schimbări şi în comisiile parlamentare, după ce se va oficializa noua majoritate din Legislativ.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here