Acasă Info Local CJ Ilfov a trimis echipamente de protecție medicilor de familie

CJ Ilfov a trimis echipamente de protecție medicilor de familie

DISTRIBUIȚI

Cei 164 de medici de familie și 180 de asistente din cele 152 de cabinete de medicină de familie din Ilfov au primit, la sfârșitul lunii martie, combinezoane, dezinfectanți și viziere, mănuși și măști de protecție.

Necesarul primit de la Colegiul Medicilor Ilfov cuprinde 1.136 de echipamente de protecție complete, 550 de cutii cu măști de protecție, 3.440 de cutii cu mănuși de protecție, 152 de litri dezinfectant virucide pentru instrumentar și 304 litri dezinfectant antibacterian tegumente.

Acțiunea s-a desfășurat în contextul în care președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, susține eforturile medicilor, aflați în linia întâi în lupta cu pandemia de Covid 19, și pe fondul lipsei de materiale sanitare semnalate de medicii de familie din Ilfov.

Într-o scrisoare trimisă lui Petrache, aceștia au arătat că ”medicii de familie au o cazuistică bogată, comparabilă cu cea a camerelor de gardă de la spitale, iar mai ales în contextul actual, primul lucru pe care pacienții ar trebui să îl facă este să se adreseze nouă, nu să meargă la spitale. Mai mult, cazuistica este în creștere pe fondul repatrierilor. Astfel, echipamentele de protecție pe care noi le aveam achiziționate s-au epuizat rapid, iar în ciuda comenzilor repetate pe care le-am făcut la furnizori, rămânem într-o relație deficitară”.

Pe lângă demersul oficial, mai mulți medici de familie i-au scris personal președintelui CJ Ilfov.

Marian Petrache: ”Prioritatea noastră este sănătatea dumneavoastră. Pentru asta, avem nevoie în primul rând de medici, care stau în prima linie în timp de pandemie. Am deblocat fondul de rezervă pentru spitalele pe care le avem în administrare, însă, în egală măsură, ne interesează și medicii de familie, chiar dacă ei nu sunt în subordinea consiliului județean. Mi-au scris – le mulțumesc pentru încrederea acordată -, iar acum, după ce colegii mei au înroșit telefoanele timp de trei zile, în căutare de furnizori, trimitem primele echipamente de protecție: combinezoane, materiale de dezinfectat și viziere. Și nu uitați: stați acasă! Dacă ieșiți, pentru nevoi urgente, spălați hainele pe care le-ați purtat afară și dezinfectați încălțămintea pe talpă”.

CJ Ilfov se preocupă, de asemenea, și de spitalele din subordine – trei spitale cu 1.100 de medici, asistente și personal auxiliar. În cea mai recentă ședință a consiliului județean au fost deblocați 500.000 de lei din fondul de rezervă pentru aparate de ventilație necesare în contextul pandemiei de coronavirus. Spitalul de Ginecologie din Buftea va primi două aparate, iar Spitalul Județean, care are deja 15, mai primește unul. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here