Acasă Social CJ Ilfov: Câinii din proximitatea firmelor ori instituțiilor publice vor fi sterilizați...

CJ Ilfov: Câinii din proximitatea firmelor ori instituțiilor publice vor fi sterilizați gratuit

DISTRIBUIȚI

Câinii de rasă comună, din proximitatea firmelor și instituțiilor publice, de pe raza județului Ilfov, vor fi sterilizați gratuit, în acest sfârșit de an, pentru a nu se mai înmulți necontrolat. Astfel, Animal Society, Four Paws International și Consiliul Județean Ilfov anunță un nou proiect, demn de o comunitate civilizată, care respectă viața în general.

            Clinica mobilă Animal Society va staționa în șase puncte fixe din județul Ilfov, acolo unde sunt foarte mulți câini. Punctele au fost identificate și stabilite pe baza informațiilor adunate din teren, de la cetățeni. Toți câinii vor fi sterilizați numai în clinica mobilă.

            Anca Tomescu, medic veterinar și președinte Animal Society: „Sterilizăm gratuit de zeci de ani și vom continua să o facem până când ne vom trezi într-o România fără animale pe străzi. Noi toți, cetățeni, instituții publice, patroni de firme, trebuie să conștientizăm problema, să o înțelegem și să acceptăm soluția corectă și, mai ales civilizată și nedureroasă.”

            Hilde Tudora, șef Birou Protecția Animalelor CJ Ilfov: „Ne lovim de ani de zile de o interpretare absolut greșită a legii. Și o spun eu, care acum sunt un reprezentant al statului. Legea spune clar: primăriile trebuie să ia câinii din stradă, să-i ducă în adăposturi și acolo să-i sterilizeze și așa mai departe. De cele mai multe ori, nu se întâmplă acest lucru din foarte multe motive. Însă, eu, Hilde, ori eu, ONG, dacă am posibilitate să sterilizez un câine din stradă, dar nu-l pot lua acasă, pot să o fac. Legea nu mă împiedică. Haideți să nu mai citim legile după cum ne convine nouă, să realizăm că acești câini de pe la firme reprezintă real o sursă a înmulțirii necontrolate și să acționăm. Noi, Consiliul Județean Ilfov, nu putem facem acest lucru din fonduri publice, dar ne putem alătura demersului și-l putem sprijini.”

            Proiectul se va desfășura în perioada 21 noiembrie – 9 decembrie. Pentru detalii și informații suplimentare, puteți lua legătura cu Anita Socol, consilier în cadrul Biroului Protecția Animalelor, Consiliul Județean Ilfov.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here