Acasă Educatie CJ Ilfov finanțează monumentul de la Buftea dedicat Reginei Maria

CJ Ilfov finanțează monumentul de la Buftea dedicat Reginei Maria

DISTRIBUIȚI

În cadrul unei ședințe extraordinare, convocată de îndată la 24 septembrie a.c., Consiliul Județean Ilfov a aprobat realizarea Monumentului comemorativ dedicat Reginei Maria a României și plata din bugetul local al județului a sumei de 288.400 de lei fără TVA.

Suma va fi solicitată Ministerului Culturii și identității Naționale, conform HCJI nr.115/2018 și a listei proiectelor aprobate de Comitetul Interministerial pentru Centenar la 6 iulie 2018. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov (CJCPCTI) va duce la îndeplinire prevederile acestei hotărâri.

La 5 septembrie 2018, CJ Ilfov a aprobat implementarea proiectului respectiv, care face parte din cadrul programului Centenarului Marii Uniri derulat de ministerul de resort. Valoarea alocată inițial de Ministerul Culturii a fost de 500.000 de lei.

Monumentul va fi amplasat în Buftea, pe strada Știrbei Vodă nr.36, în perimetrul ansamblului Palatului Știrbey. Sculptura va fi realizată de Cristian Pentelescu.

Prin adresa cu nr. 707/09.09.2019, CJCPCT Ilfov a solicitat Ministerului Culturii finanțarea de urgență a execuției investiției, ținând cont că prețul negociat este 288.400 de lei, mult mai mic decât cel aprobat de Comitetul Interministerial. Întrucât până acum nu s-a primit niciun răspuns, deși au fost purtate și mai multe convorbiri telefonice în acest sens, CJ Ilfov a hotărât să finanțeze lucrarea respectivă. Mai mult, ședința de îndată a fost motivată și de faptul că ziua de naștere a Reginei Maria, fiind în data de 29 octombrie, când este prevăzut evenimentul de la Palatul Știrbey din Buftea, trebuia urgent să fie finanțată transpunerea din gips în bronz a obiectivului, deoarece această operație durează aproximativ 30 de zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here