Acasă Social CJ Ilfov/Fond special pentru criza coronavirusului

CJ Ilfov/Fond special pentru criza coronavirusului

DISTRIBUIȚI

În ședința extraordinară a Consiliului Județean Ilfov din 3 aprilie 2020 s-a stabilit o realocare a fondurilor bugetare ale instituției. Astfel 12,5 milioane de lei vor fi alocate pentru instituțiile din subordinea Consiliului – Spitalul Județean Clinic de Urgență, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea și Spitalul de Psihiatrie ”Eftimie Diamandescu” (Bălăceanca), Direcția Protecția Copilului,  dar și Ambulanței București – Ilfov, pentru achiziția materialelor sanitare de protecție necesare în criza provocată de pandemia COVID 19.

Marian Petrache, președinte al CJ Ilfov : ”Am cerut necesarul de echipamente sanitare de protecție, pentru următoarele trei luni, spitalelor și direcțiilor din subordinea noastră. Și sumele aferente. Am identificat furnizori, așa că am deblocat banii. Vrem să facem o aprovizionare adecvată, pentru ca activitatea să se desfășoare fără sincope”.

Săptămâna aceasta, Consiliul Județean Ilfov a trimis combinezoane, viziere și dezinfectant în cele 152 de cabinete de medicină de familie din Ilfov și peste 55.000 de măști de protecție medicilor de familie și celor de la Ambulanța București-Ilfov.

În perioada imediat următoare vor fi trimise și mănuși de protecție. Tot în perioada următoare vor ajunge și cele patru aparate de ventilație pentru Spitalul Județean și la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, pentru care a fost deblocat fondul de rezervă al Consiliului Județean. Pe lista de achiziții se numără și un aparat PCR, care detectează în timp real prezența COVID 19, pentru dotarea Spitalului Județean Ilfov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 10 =