Acasă Info Local CJ Ilfov instalează camere de supraveghere la Domnești cu scopul diminuării ratei...

CJ Ilfov instalează camere de supraveghere la Domnești cu scopul diminuării ratei de abandon a animalelor

DISTRIBUIȚI

La nivelul Consiliului Județean a luat ființă Biroul Protecția Animalelor

Consiliul Județean Ilfov va cumpăra și instala un sistem de camere de supraveghere în localitatea Domnești, cu scopul diminuării ratei de abandon a animalelor.

Zece camere vor fi montate, atât pe drumurile județene care străbat localitatea, cât și pe mai multe drumuri comunale, acolo unde s-a observat că apar multe animale peste noapte, în special câini. În vederea implementării acestui proiect-pilot numit „Mai multă responsabilitate, mai puțină suferință”,

Consiliul Județean Ilfov a aprobat, la 30 iunie 2021 în ședință, un protocol de colaborare cu Primăria Domnești.

Potrivit președintelui CJ Ilfov Hubert Thuma, Primăria Domnești pune la dispoziție spațiul destinat monitorizării sistemului, dar asigură și personal în vederea monitorizării. De asemenea, se obligă să sesizeze Biroul Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov atunci când se constată un caz de abandon.

”Nu putem să aruncăm un suflet la colț de stradă. Nu mai acceptăm acest comportament în Ilfov. Îmi doresc în Ilfov o comunitate civilizată, cu oameni care au respect și grijă față de animale. Pe viitor, ne dorim să implementăm acest proiect în mai multe localități din județul nostru. Vă anunț pe această cale că, la nivelul Consiliului Județean, s-a înființat Biroul Protecția Animalelor și vă propun un plan pe termen lung pentru îmbunătățirea vieții oamenilor și animalelor, un plan care se bazează pe sterilizare și adopție”, precizează Thuma.

Foto: Cățelușa Tomka

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 15 =