Acasă Economie CJ Ilfov, la ceas de bilanț

CJ Ilfov, la ceas de bilanț

DISTRIBUIȚI

 Educația, în prim-plan

La finalul lui 2018, Consiliul Județean Ilfov a tras linie și ne-a prezentat bilanțul principalelor investiții finalizate.

”Cum arată astăzi școala, așa va arăta mâine țara”, spunea Spiru Haret. Suntem conștienți că investițiile în educație sunt investiții în viitor, aa că școlile și grădinițele sunt prioritatea numărul unu. Avem în județ aproape 40.000 de școlari și în jur de 9.000 de preșcolari. Pentru ei am creat condiții mai bune și unități noi de învățământ, susțin reprezentanții CJ Ilfov.

”Am construit, împreună cu Primăria Bragadiru, o grădiniță cu program prelungit o capacitate de 180 de locuri. Adică, jumătate din numărul total de preșcolari din comună. Imobilul de 700 de metri pătrați are șase săli de clasă, grupuri sanitare pentru fiecare clasă în parte, cabinet medical, sală de mese, oficiu pentru încălzit hrana și cameră tehnică dotată cu centrală.

Grădiniță cu program prelungit există acum și la Cernica. A fost un efort comun cu primăria și a meritat. Părinții a 105 copii respiră ușurați, pentru că cei mici au unde rămâne până termină ei serviciul și pentru că se bucură de cele mai bune condiții.

Și la Dragomirești am construit, împreună cu primăria, o grădiniță cu program prelungit. Sunt înscriși acolo 87 de copii, din totalul de 216 preșcolari din comună.

Comuna Domnești figurează și ea pe lista localităților cu grădinițe cu program prelungit. Imobilul are o suprafață de 1800 de metri pătrați, opt săli de clasă modernizate, sală de mese, sală de festivități și un adăpost antiatomic. Grădinița a fost mobilată și dotată cu table și jocuri interactive, videoproiectoare și laptopuri. Din 229 de preșcolari în comună, 215 sunt înscriși la grădinița cu program prelungit.

Oamenii din Sintești, comuna Vidra, nu mai trebuie să meargă în alte localități, ca să își ducă fiii și fiicele la grădiniță. Am ridicat acolo o unitate cu program normal, unde învață 36 de preșcolari, iar la Crețești, în aceeași comună, am renovat și modernizat școala.

Am reabilitat, cu ajutorul primăriilor, o școală în Brănești și alta în Cornetu. Asta înseamnă condiții mult mai bune în care să învețe aproape o mie de copii. Tot pentru cei mici am făcut și două săli de sport, la Moara Vlăsiei. 500 de copii vor putea să facă mișcare, chiar și pe vreme rea, pentru o dezvoltare armonioasă”.

Sănătatea – o altă prioritate

Ne mândrim cu modernizarea Spitalului Județean, dotat acum la standarde europene. Secția de imagistică medicală este dotată cu ecografe și RMN ultramoderne, așa cum mai pot fi găsite doar în doar câteva locuri în țară, am făcut o secție ultramodernă de Terapie Intensivă, iar sterilizarea se face cu aparatură de ultimă generație. Spitalul Județean Ilfov deservește locuitorii din Ilfov, dar și pe cei din București și județele învecinate. După modernizare, s-a triplat numărul ilfovenilor care aleg să se trateze la Spitalul Județean, declară conducerea CJ Ilfov.

”Am reabilitat și Centrul Medico-Social Domnești, unde cei bătrâni și nevoiași găsesc îngrijire și o vorbă bună. Unitatea are 50 de locuri, ocupate aproape tot timpul.

Am extins și echipat Centrul Maternal Mama și Copilul, din Săftica, o instituție de asistență socială cu 36 de locuri. Beneficiarii acestor servicii sunt gravidele lipsite temporar de locuinţă sau mamele cu copii de până la trei ani, aflate în dificultate. Mamele pot fi găzduite pe o perioadă de maximum șase luni, timp în care primesc asistenţă medicală, consiliere psihologică și sprijin pentru reintegrare familială și comunitară.

Prin grija Consiliului Judeţean Ilfov, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Persoane cu Handicap de la Tâncăbeşti a fost complet reabilitat şi modernizat, de la subsol la terase, Asistaţii beneficiază acum de spaţii de cazare, de recuperare, de recreere, sală de mese, bucătărie, spălătorie, dotate cu echipamente de cea mai înaltă clasă, grupuri sanitare cu dotări specifice. Centrul de la Tâncăbeşti are o capacitate de 42 de locuri, din care acum sunt ocupate 38.

Pe lista cu investiții finalizate trecem și reabilitarea termică a Policlinicii Buftea, pentru confortul pacienților și pentru încălzire la prețuri decente”.

 

Investiția în drumuri

CJ Ilfov a investit și în drumuri, pentru a facilita accesul investitorilor în județ și pentru a ușura viața locuitorilor. ”Am reabilitat 145 de kilometri de drum județean, din cei 450. Împreună cu primăriile, am modernizat străzile din Clinceni, Cornetu, Brănești, Corbeanca, Berceni, Cernica și Copăceni, Buftea, Nuci. La Tunari am contribuit la amenajarea trotuarelor și la realizarea rețelei de ape pluviale. La Dărăști am investit în podețe și trotuare, iar la Bragadiru am alocat fonduri pentru modernizarea sistemului ruttier.

Am contribuit și la dezvoltarea rețelelor de apă și canal, în județul Ilfov. Prin eforturi proprii, cu bani bani europeni, dar și împreună cu primăriile, am investit, de exemplu, la 1 Decembrie, Chitila, Periș, Moara Vlăsiei, Brănești, Gruiu, Dascălu, Clinceni, Copăceni. Am îmbunătățit calitatea serviciilor existente și am redus impactul negativ al descărcărilor de apă uzată. Peste o sută de mii de ilfoveni au acum acces la apă potabilă și la sistemul de canalizare.

Ne preocupă și spațiile verzi, pentru că îmbunătățesc calitatea aerului și a apei, pentru un mediu mai sănătos. Am construit parcuri, împreună cu primăriile, în Gruiu, satele Lipia și Șanțu Florești și în Pantelimon (peste două milioane de lei).

Lista investițiilor finalizate cuprinde și Piața din Buftea. Am construit, cu autoritățile locale, un spațiu modern, cu facilități, unde producătorii își pot vine fructele și legumele în cele mai bune condiții. Trecem pe listă și Casa de cultură din Clinceni, dar și un nou sediu pentru primăria din Ciolpani, necesar pentru buna desfășurare a activităților”.

Acestea sunt principalele investiții finalizate de CJ Ilfov în 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here