Acasă Info Local CJ Ilfov pregăteşte drumurile judeţene pentru iarnă

CJ Ilfov pregăteşte drumurile judeţene pentru iarnă

DISTRIBUIȚI

La începutul lunii octombrie a fost semnat contractul pentru ”Lucrări de colmatări fisuri pe drumurile aflate în administrarea judeţului Ilfov”, în scopul evitării deteriorărilor substanţiale ale drumurilor judeţene pe timp de iarnă.

Programul de întreţinere fisuri şi microfisuri a început la 15 octombrie, când fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru drumurile judeţene DJ 100, DJ 101, DJ 101B, DJ 101N, DJ 111, DJ 143, DJ 200A, DJ 301A, DJ 301B, DJ 400, DJ 401D, DJ 101C, DJ 301.

Concret, fisurile vor fi lărgite şi adâncite, vor fi curăţate cu peria de sârmă şi aer comprimat, vor fi amorsate, va fi turnat mastic bituminos în fisuri şi crăpături şi, la final, suprafaţa va fi netezită şi pudrată cu nisip. Fisurile existente vor fi sigilate şi drumurile judeţene vor rezista ciclurilor succesive de îngheţ-dezgheţ.

În acest moment se lucrează pe DJ 101B în zona Vlădiceasca-Gruiu.

Marian Petrache, președinte Consiliul Județean Ilfov: ”Avem nevoie de drumuri care să ne permită un trafic în siguranță. Dar avem nevoie și de școli și de grădinițe. Din acest motiv, vrem să prelungim viața drumurilor județene cu investiții minime, pentru a economisi banii necesari pentru investiții în infrastructura educațională”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here