La 12 noiembrie a.c. a avut loc prima întâlnire cu comandamentul de iarnă, din acest sezon. Au participat reprezentanți ai Poliției Rutiere, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și operatorii economici care vor presta serviciile de deszăpezire.
Cele șase baze de deszăpezire din județ au la dispoziție aproape 6.000 de tone de sare, circa 10.000 de metri cubi de nisip și sunt dotate cu 85 de utilaje (autogradere, vole, încărcătoare frontale, autobasculante cu lamă și sărăriță, utilaje multifuncționale Unimog cu lamă, sărăriță și freză). Utilajele multifuncționale și autobasculantele sunt dotate cu GPS-uri, pentru a putea fi localizate cu ușurință. Pentru a preveni blocajele rutiere, în zonele cunoscute pentru acumulări de zăpadă, echipa constituită de Serviciul de Întreținere Drumuri Județene din subordinea Consiliului Județean Ilfov a montat 20 de kilometri de parazăpezi.
“Toți reprezentanții care trebuie să se ocupe de deszăpezirea celor peste 400 de km de drumuri județene sunt pregătiți. La Consiliul Județean există atât echipe de permanență care coordonează intervenția în teren de la dispeceratul Consiliului Județean și asigură legătura cu celelalte servicii publice (ISU, Serviciul de Ambulanță, Poliția, Jandarmeria, ENEL, primăriile din Ilfov) cât și echipe de verificare în teren, iar prin intermediul sistemului de monitorizare vom putea urmări poziția fiecărui utilaj, pe drumul pe care acționează. Chiar dacă nu vom avea fenomene meteorologice extreme, pe lângă monitorizarea făcută de oamenii noștri din teren, am solicitat tuturor celor prezenți la întâlnire ca atunci când observă că pe anumite sectoare de drum sunt condiții de polei să ne anunțe, indiferent de oră, pentru a putea interveni de urgență. De asemenea, am vorbit cu directorul de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov să ia legătura cu cei de la Directia Generală de Asistență Socială a Municipiului București pentru încheierea unui protocol prin care să găsim soluții pentru persoanele fără adăpost, pentru a putea trece peste nopțile geroase în condiții normale. Iar pentru a preveni blocajele rutiere, din zonele fierbinți cunoscute pentru acumulări de zăpadă, am propus ca de la anul să luăm în calcul crearea unor perdele forestiere”, a declar Vincențiu Voicu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov.