Acasă Info Local CJ Ilfov trece, din nou, Prutul

CJ Ilfov trece, din nou, Prutul

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Ilfov a aprobat, la 6 martie, deplasarea unei delegații în raionul Ialoveni din Republica Moldova, în vederea participării la reuniuni și întâlniri în cadrul inițiativelor regionale de cooperare interculturală, reuniuni de cooperare transfrontalieră cu scopul cooperării dintre cele două regiuni. Deplasarea se va face în periopada 24 – 29 martie 2018.

Printre altele, delegația ilfoveană va participa, la 27 martie, la festivitatea cu genericul ”100 de ani de la Marea Unire”.

După cum se știe, prin Hotărârea Consiliului Județean nr.19/2017 a fost aprobat Acordul de cooperare între Județul Ilfov și Raionul Ialoveni, document semnat la 30 aprilie anul trecut.

În urma solicitării Consiliului Raional Ialoveni, din 18 septembrie 2017, a hotărârii privind aprobarea Acordului de cooperare între Județul Ilfov și Raionul Ialoveni, precum și a hotărârii privind aprobarea finanțării proiectului ”Dotarea învățământului preșcolar și universitar cu resurse și tehnologii interactive digitale”, propus de partenerii de peste Prut, o delegație a CJ Ilfov s-a deplasat în Republica Moldova în perioada 5 – 9 octombrie anul trecut, amintește Timpromanesc.ro.

Reprezentanții raionului Ialoveni din Republica Moldova au vizitat Ilfovul la începutul lunii iunie anul trecut. Potrivit Biroului de Presă al CJ Ilfov, convorbirile oficiale au avut loc la Primăria orașului Măgurele, după care oaspeții au vizitat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară. Delegațiile au făcut schimb de bune practici, iar primarii au convenit să facă demersurile necesare pentru înfrățirea localităților. Membrii celor două regiuni au vorbit și despre posibile acorduri de finanțare pentru materializarea unor proiecte.

De asemenea, în luna august, conducerea CJ Ilfov a fost gazda unei delegaţii oficiale condusă de Anatolie Dimitriu, președintele raionului Ialoveni, prilej cu care au fost discutate teme privind dezvoltarea relaţiei de cooperare între cele două regiuni, cu accent pe educație. În cadrul întâlnirii a fost semnat Acordul de finanțare pentru proiectul ”Dotarea învățământului preșcolar și universitar cu resurse și tehnologii interactive digitale”. Marian Petrcahe, președintele CJ Ilfov: ”În urma semnării acestui acord, îmi doresc ca toți elevii din raionul Ialoveni să beneficieze de softurile educaționale care vor avea Programa Școlară din România, precum și de echipamente IT”.

La 99 de ani de la Marea Unire, la Mogoșoaia au fost semnate 22 de acte de înfrățire între localități din Județul Ilfov și din Raionul Ialoveni, Republica Moldova. La ceremonie au participat toți primarii localităților care s-au înfrățit, președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, președintele Raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu, și reprezentanți la vârf ai celor două instituții.

 

Județul Ilfov                                    Raionul Ialoveni

 

Pantelimon                                        Sat Văsieni

Mogoșoaia                                        Comuna Mileștii Mici

Cernica                                              Sat Suruceni

Măgurele                                           Comuna Răzeni

Moara Vlăsiei                                    Sat Puhoi

Dobroești                                           Sat Horăști

Bragadiru                                           Comuna Zâmbreni

Dascălu                                              Sat Ulmu

Snagov                                               Sat Dănceni

Corbeanca                                          Sat Molești

Buftea                                                Oraș Ialoveni

Afumați                                              Sat Bardar

Dărăști – Ilfov                                    Sat Nimoreni

Vidra                                                  Sat Malcoci

Jilava                                                  Sat Văratic

Domnești                                            Comuna Ruseștii Noi

Chitila                                                 Comuna Costești

Ciorogârla                                           Sat Tipaia

Clinceni                                               Sat Sociteni

Periș                                                    Sat Pojăreni

Nuci                                                    Comuna Gangura

1 Decembrie                                        Cigîrleni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 1 =