Acasă Economie CNAIR derulează un nou recensământ general al circulației rutiere

CNAIR derulează un nou recensământ general al circulației rutiere

DISTRIBUIȚI

Traficul rutier, monitorizat până în luna noiembrie

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN), a început un recensământ general al circulației pe drumurile publice. Traficul rutier va fi monitorizat până în luna noiembrie 2022.

Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu” susține că acest recensământ, care se realizează o dată la 5 ani, trebuia efectuat în anul 2020, însă a fost decalat în contextul pandemiei deoarece nu ar fi putut oferi o imagine de ansamblu corectă a circulației pe drumurile publice având în vedere restricțiile instituite.

Cunoașterea caracteristicilor traficului pe rețeaua rutieră este absolut necesară pentru fundamentarea și proiectarea investițiilor rutiere și a lucrărilor de întreținere și reparare a drumurilor. Recensământul este necesar pentru fundamentarea măsurilor de organizare a circulației rutiere și urmărirea dinamicii de evoluție a traficului pe rețeaua rutieră. În urma realizării acestuia vor fi elaborate studii referitoare la evaluarea calității aerului prin estimarea emisiilor generate de traficul rutier și a impactului asupra mediului.

Acest proces de culegere a datelor de trafic se desfășoară în conformitate cu Instrucțiunile pentru efectuarea înregistrării circulației rutiere pe drumurile publice indicativ AND 557-2022, act publicat în Monitorul Oficial al României care constă în efectuarea de înregistrări ale traficului în 10 zile din același an, acoperind toate zilele săptămânii, distribuite astfel: șapte zile în lunile cu trafic mediu (aprilie, mai, octombrie, noiembrie) și trei zile în lunile cu trafic maxim (iulie, august).

Recensământul circulației rutiere constă în înregistrări manuale ale traficului, pe categorii de vehicule, pentru fiecare post de recensământ în parte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here