Acasă Economie CNAIR, incompetenţă crasă? Nepăsare dezarmantă? Iresponsabilitate cât cuprinde?

CNAIR, incompetenţă crasă? Nepăsare dezarmantă? Iresponsabilitate cât cuprinde?

DISTRIBUIȚI

 CNAIR, după un an şi ot luni, nu a reuşit să finalizeze licitaţia pentru două dintre nodurile rutiere de pe Centura Bucureştiului, anunță Asociţia Pro Infrastructură. ”Un an şi 8 luni… şi NU s-a terminat! De-atât are nevoie Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să deruleze o licitaţie banală pentru nodurile rutiere de la Berceni (DJ401) şi Olteniţa (DN4) pe RNCB, Ruşinea Naţională „Centura” Bucureşti. Vorbim de două giratorii suspendate şi extinderea DNCB la patru benzi pe doar 6,1 km”, scriu reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Licitaţia a fost lansată la 17 mai 2017, iar ofertele au fost depuse pe 31 august 2017.

”La pasajul Olteniţa încă nu avem desemnat un câştigător. Incredibil, dar adevărat: CNAIR se chinuie de aproape un an şi 5 luni să evalueze 6 oferte obosite! Următorul termen: 15 februarie 2019”, mai scriu cei de la Asociaţia Pro Infrastructură.

Pasajul Berceni a fost adjudecat în 8 mai 2018 de asocierea Trameco-Vahostav-Erbaşu. ”Au fost contestaţii, dar s-au rezolvat. Ce face CNAIR? Nimic, nu s-a semnat contractul… la mai bine de 8 luni de la anunţarea câştigătorului! În decembrie 2018 a fost adoptată şi HG de modificare a indicatorilor tehnico-economici, ţap ispăşitor invocat de CNAIR. Dar tot nimic, mai aşteptăm! Între timp, şoferii pierd ore întregi şi nervi în trafic, bară la bară în ambuteiaje permanente. Mai grav, îşi riscă viaţa în intersecţii la nivel depăşite moral şi tehnic. Incompetenţă crasă? Nepăsare dezarmantă? Iresponsabilitate cât cuprinde? Totul e posibil când vorbim de CNAIR!”, arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here