Acasă Social CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situații de Urgență Nucleară...

CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situații de Urgență Nucleară sau Radiologică

DISTRIBUIȚI

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, la cererea CNCAN, Planul Național de Răspuns la Situații de Urgență Nucleară sau Radiologică (PNRSUNR).

Planul este corelat cu Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență specifice riscului nuclear sau radiologic și ține cont de aspectele operaționale aprobate în Concepția Națională de Răspuns la Urgențe Radiologice/ Nucleare.

Hotărârea adoptată de CNSU ține cont de evaluărilor exercițiilor de  testare a Planului de protecție și intervenție în caz de accident nuclear sau urgență radiologică, elaborat în anul 2009.

Prin Hotărârea nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, sunt finalizate 5 concepții de răspuns în caz de cutremure, epidemii, inundații, accident nuclear și/sau radiologic și incendii de pădure.

Aceste concepții naționale de răspuns au rol în asigurarea conducerii și intervenției operative în cadrul acțiunilor de răspuns și implicit asigură coordonarea acțiunilor, pentru reducerea efectelor cu impact negativ asupra comunităților.

 

2 COMENTARII

  1. […] Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, la cererea CNCAN, Planul Național de Răspuns la Situații de Urgență Nucleară sau Radiologică (PNRSUNR). Planul este corelat cu Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență specifice riscului nuclear sau radiologic și ține cont de aspectele operaționale aprobate în Concepția Națională de Răspuns la Urgențe Radiologice/ Nucleare. Hotărârea […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here