Acasă Social Codul Rutier: Șoferii agresivi în trafic, care dau flash-uri, turează motoarele insistent...

Codul Rutier: Șoferii agresivi în trafic, care dau flash-uri, turează motoarele insistent sau fac slalom pe șosele vor fi sancționați drastic

DISTRIBUIȚI

Proiectul de modificare a Codului Rutier a fost pus în dezbatere publică de Ministerul de Interne. Cei care merg cu viteză, nu opresc la bariera de la calea ferată sau care circulă pe contrasens riscă să își piardă permisul patru luni, nu trei luni cum este în prezent.

De asemenea, cei care dau flash-uri, fac slalom sau drifturi pe șosele, circulă foarte aproape de autoturismul din față sau turează motorul ca să intimideze ar putea primi amenzi mai mari – între 1.350 și 2.900 lei.

Șoferii care depășesc cu mai mult de 70 de kilometri pe oră viteza maximă admisă pe un segment de drum, care nu opresc la bariera la calea ferată sau circulă pe contrasens riscă să își piardă permisul patru luni, nu trei luni.

Specialiștii spun însă că e greu ca toți acești șoferi agresivi să fie prinși, fără un sistem extins de monitorizare și de supraveghere a traficului, ca în Occident.

Numărul persoanelor decedate în accidente rutiere în nouă luni ale acestui an a fost de 253, cu șase mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here