Acasă Educatie Colegiul Silvic ”Theodor Pietraru” Brăneşti, cu brațele deschise

Colegiul Silvic ”Theodor Pietraru” Brăneşti, cu brațele deschise

DISTRIBUIȚI

Misiunea Colegiul Silvic ”Theodor Pietraru” Brăneşti este să formeze tineri cu o cultură generală vastă, cu dragoste față de mediul înconjurător, capabili să gestioneze fondul forestier al țării, să cunoască și să aplice legislația actuală din silvicultură și protecția mediului. Serviciile oferite de colegiu silvic au la bază calitatea, performanţa, promovarea valorilor europene, egalitatea şanselor pentru toţi participanţii în proces şi deschiderea spre învăţarea pe tot parcursul vieţii.

Colegiul Silvic ”Theodor Pietraru” Brăneşti este singurul furnizor de forţă de muncă, calificată de nivel 3, pentru unităţile economice din domeniul silvicultură din Muntenia.

 

Activitatea educativă a Colegiului Silvic ”Theodor Pietraru” Brăneşti se desfăşoară într-un mediu curat, estetic şi dotat tehnic corespunzător unei instituţii din secolul XXI, deşi clădirea şcolii are o vechime considerabilă. Școala specială de silvicultură de la Brănești a fost înfiinţată în anul 1893 printr-un ”Înalt Decret Regal” fiind prima şcoală de silvicultură din Regatul României. Terenul pentru construirea şcolii și a anexelor a fost donat de Regionala XII Silvică București al cărei director era Theodor Pietraru. În acelaşi an ia fiinţă şi parcul dendrologic cu o suprafaţă de 3,9 hectare. Şcoala deţine spaţii în care se desfăşoară activităţi instructiv-educative şi activităţi administrative prin cabinete şcolare: de informatizare, fizică, chimie, biologie, silvicultura, vânătoare, prin sala de sport, prin cămin şcolar modern și cantină modernizată, prin Centru de documentare şi informare, cât și prin Pepiniera şcolară de 1,0 ha, Parcul dendrologic de 3,9 ha și Fondul de vânătoare de 5141 ha.

Colegiul Silvic ”Theodor Pietraru” Brăneşti a accesat prin  Erasmus+, Proiecte de Mobilitate, Formare Profesională Vet,  proiectul ”Brâu în jurul Bucureştiului – tranziţia de la şcoală la viaţă activă, prin eficientizarea strategiilor de practică în mobilitate transnaţională”.

Printre foștii elevi ai colegiul se numără Nicolae Ovidiu Badea, membru al Academiei de Științe Agricole și Silvice, Tinel Gheorghe, deputat, Ion Dumitru, Dorin Ciucă și Dumitru Bunea, directori generali ai Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA.

Absolvenții Colegiului Silvic ”Theodor Pietraru” Brăneşti sunt angajați în străinătate și în țară ca tehnicieni silvici, pădurari, vânători, fasonatori mecanici (drujbist), lucrători în spații verzi, fazanier și protecționiști. Elevii colegiului silvic pot beneficia de ajutoare speciale prin programele Bani de liceu (180 lei/lună) și prin Bursa profesională (200lei/lună).

Programul naţional de protecţie socială ”Bani de liceu” este destinat şi elevilor care urmează cursuri de zi sau o şcoală de arte şi meserii, sprijinul financiar lunar de 180 de lei fiind alocat de la bugetul de stat. Protecţia socială pentru elevi se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de Bacalaureat sau de diplomă, dar şi pe perioada practicii în producţie.

 

Oferta educațională pentru anul școlar 2018 – 2019

 

Liceu cursuri de zi:

– 1 clasa a IX-a – 28 locuri, filieră tehnologică, profil resurse naturale şi protecţia mediului, specializarea tehnician în silvicultura şi exploatări forestiere;

– 1 clasa a IX-a – 28 locuri, filieră teoretică, profil umanist, specializarea ştiinţe sociale;

– 1 clasa a IX-a – 28 locuri, filieră vocaţionala, profil sportiv, instructor sportiv – fotbal.

Scoală profesională de 3 ani:

– 1 clasa a IX-a – 28 locuri, filieră tehnologică, domeniul silvicultură, calificarea pădurar.

Liceu frecventa redusă:

– 1 clasa a IX-a – 28 locuri, filieră teoretică, profil umanist, specializarea ştiinţe sociale.

Liceu seral:

– 1 clasa a XI-a – 28 locuri, filieră tehnologică, profil resurse naturale şi protecţia mediului, specializarea tehnician în silvicultura şi exploatări forestiere;

Educaţia adulţilor – Cursuri de calificare:

– Tehnician silvic – curs de calificare de 7 luni;

– Pădurar – curs de calificare de 5 luni.

 

Date de contact

Str. Slt. Petre Ionel Nr. 4, Comună Brăneşti, Judeţ Ilfov, Cod 077030

Telefon/Fax: 021 35 12 70; 021 350 12 71

Web: www.colegiulsilvicbranesti.ro

E-mail: colegiulsilvic@yahoo.com

Facebook: CSTHP

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here