Acasă Social Componenta pentru cetățeni a SIIEASC încă nu este accesibilă

Componenta pentru cetățeni a SIIEASC încă nu este accesibilă

DISTRIBUIȚI

Având în vedere activitatea de stare civilă realizată în format digital de ofițerii de stare civilă prin intermediul Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă – SIIEASC la nivelul anumitor unități administrativ-teritoriale din județele Arad, Bihor, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Prahova, Sibiu, Teleorman și Timiș, la Sistemul Informatic, în scopul furnizării serviciilor către cetățeni, MAI anunță înregistrarea în sistem digitalizat a 1.474 evenimente de stare civilă ( 604 certificate de naștere și 870 certificate de deces). De asemenea, au fost eliberate 927 certificate de naștere (788 în format fizic pe un formular securizat și 139 în format digital) și 907 certificate de deces (877 în format fizic pe un formular securizat și 30 în format digital).

 În ceea ce privește actele de stare civilă stocate în arhiva electronică, au fost validate 13.069 acte de stare civilă (12.252 acte de naștere,  370 acte de deces și 447 acte de căsătorie).

 Referitor la codul numeric personal(CNP) care conține codul unic 70, în sistemul informatic integrat au fost generate 688 de CNP-uri.

 Evenimentele de viată naștere și deces se înregistrează doar în format digital, certificatele realizându-se în format digital, iar la cererea titularului/aparținătorului și în format fizic, printat pe un formular securizat.

Întrucât, extinderea Sistemului Informatic Integrat se realizează etapizat, fiind necesară interconectarea celor 3.188 de unități administrativ-teritoriale, platforma destinată prestării serviciilor exclusiv on-line cetățenilor nu este accesibilă în acest moment.

Pentru obținerea unui certificat de stare civilă, solicitanții trebuie să se deplaseze la oficiul de stare civilă pentru depunerea cererii, iar documentul se poate elibera atât în format digital (la o adresă de poștă electronică indicată de solicitant) sau în format fizic, printat pe un formular securizat, în funcție de opțiunea cetățeanului

 Extinderea, la nivel național, a sistemului informatic integrat are ca termen data de 24 septembrie 2024.

1 COMENTARIU

  1. […] Având în vedere activitatea de stare civilă realizată în format digital de ofițerii de stare civilă prin intermediul Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă – SIIEASC la nivelul anumitor unități administrativ-teritoriale din județele Arad, Bihor, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Prahova, Sibiu, Teleorman și Timiș, la Sistemul Informatic, în […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here