Home Educatie COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

SHARE

“PNRR-Fonduri pentru România modernă și reformată”

PROIECT: PNRAS-ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.2 TÂNGANU – CERNICA

TITLU PROIECT : ȘCOALA, ȘANSĂ ȘI SUCCES

Cod proiect: F-PNRAS-1-2022-0060

Școala Gimnazială nr.2 Tânganu – Cernica, cu sediul în localitatea Tânganu, comuna Cernica, județul Ilfov, implementează începând cu data de 20.09.2022, Proiectul SG-PNRAS din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțate prin Componenta C15- Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență în România.

Proiectul este finanțat prin Inspectoratul Școlar Județean Ilfov de către Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții, în cadrul Componentei 15- Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență al României ( PNRR), R3. Reforma sistemului de învățământ obligatoriu pentru prevenirea și reducerea părăsirii timpurii a școlii- 14. Sprijinirea unităților de învățământ cu risc ridicat de abandon școlar.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, care va include 3 ani școlari, respectiv 20.09.2022- 19.09.2025

Bugetul proiectului este de 553.000,00 lei

În prima etapă a proiectului au fost înregistrați elevii în situație de risc, iar primele activități propuse sunt cele de sprijin, activitati non formale, consilere și  achiziționarea de echipamente IT pentru digitalizarea procesului educational.  În primii doi ani au fost organizate opt evenimente tematice, având ca invitați speciali persoane publice de interes pentru elevi, după cum urmează: prezentatoarea Mirela Vaida, actorul Denis Hanganu, artista Karmen, Connect-r, actrița Jassmine Glodeanu și Asociația GO-Ahead cu invitați de interes. Scopul acestor întâlniri este de a stimula motivația și interesul pentru școală. Prevenim abandonul școlar prin povești de succes și modele de viață.

Au fost organizate șase excursii/deplasări gratuite pentru elevi: vizită la Palatul Parlamentului, atelier de bowling, excursie la Târgul de Craciun din Brașov, excursie la Constanța, excursia Decoperă Comorile Bucureștiului și o excursie pe Valea Doftanei – Salina Prahova.

În cadrul proiectului “Școală, Șansă și Succes” a fost înființată trupa de dans TNG Dance. Aceasta a participat la diverse concursuri extrașcolare la Palatul Copiilor. Prin orele de dans elevii au devenit apreciați, astfel crescându-le stima de sine și stimulându-le motivația pentru implicarea activă în viața școlii.

Activitățile extrașcolare le oferă elevilor posibilitatea de a se afirma și a-și dezvolta abilitățile socio-emoționale, astfel orele de teatru desfășurate în cadrul proiectului a încurajat elevii sa-ți descopere pasiunile și sa-și exprime emoțiile.

Au fost organizate și ateliere de educație parentală pentru îmbunătățirea relației școală – familia și pentru o bună comunicare a elevilor cu părinții.

Au fost efectuate peste 100 de ore de îndrumare și consiliere profesioală pentru elevi, precum și activități de formare  pentru cadrele didactice, cu mar fi cursurile Microsoft Teacher și Google Teacher.  În urma implementării activităților din cadrul proiectului, apreciem că impactul asupra elevilor din  grupul țintă a fost unul pozitiv. Astfel, a crescut  motivația pentru învățare, au fost îmbunătățite a rezultatelor școlare curente pentru elevii aflați în risc de abandon școlar și  creșterea promovabilității examenului de evaluare  națională. A fost diminuată rata abandonului școlar și numărul de absențe nemotivate. Nu în ultimul rând, este vizibilă dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare, precum si stimularea interesului față de activitățile culturale, artistice, sportive și de voluntariat.  În privința impactului asupra personalului didactic și auxiliar din școală, așteptările noastre au fost validate, privind îmbunătățirea competențelor pedagogice, digitale și socio-emoționale, precum și de lărgirea  orizontului profesional prin dezvoltarea unor noi deprinderi.  Impactul asupra părinților se reflecta printr-o implicare mai accentuată a acestora în raport cu  școala, cât și în relația emoțională cu proprii copii datorită atelierelor de educație parentală organizate de către specialiștii în domeniu.

Manager proiect,

Muntean Melania

Conținutul acestui material nu prezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”

https://mfe.gov.ro/pnrr/   https://www.facebook.com/PNRROficial

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here