Acasă Info Local Consilerul județean Cornelius Roșiianu, salt la Capitală

Consilerul județean Cornelius Roșiianu, salt la Capitală

DISTRIBUIȚI

Consilerul județean Cornelius Roșiianu, în CA al Companiei Municipale Pază și Securitate București

Cornelius Roșiianu, fost prezentator al TVR, a fost numit in Consiliul de Administratie al Companiei Municipale Paza si Securitate Bucuresti, informeaza g4media.ro. Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial la inceputul acestei luni, acesta luand locul lui Liviu Adrian Balan.

Fostul prezentator de stiri are 73 de ani si domiciliaza in Pipera, fiind vecin cu Gheorge Becali. Din 2016 este consilier judetean din partea PSD Ilfov, in 2016 candidand la Senat pe listele aceluiasi partid.

Din declaratia de avere rezulta ca are 5 terenuri – in Voluntari, Snagov si Sulina, doua case – una in Ilfov si alta in Bucuresti, o colectie de tablouri evaluata la 16.000 de euro, doua autoturisme. Incaseaza o pensie lunara de 5.000 de lei si a primit, in 2016, 13.224 lei ca revolutionar si 44.304 lei din inchirieri.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, si consilierul judetean Cornelius Rosiianu au lucrat impreuna la TVR. Rosiianu spunea intr-un interviu din 2016 ca “am descoperit si am format oameni cu care ma mandresc, pe care ii iubesc si carora le multumesc pentru faptul ca au considerat ca le este de folos experienta mea si de viata si profesionala: Gabriela Vranceanu Firea, Mircea Radu, Emilia Nicolaescu”.

Roșiianu a fost angajat în TVR în 1971, după ce a fost cooptat de pe băncile Universităţii Politice şi de Conducere, similara unei facultăţi de management. După angajare, a urmat doi ani de ”specializare în ziaristica” la Academia de Stiinte Social-Politice ”Stefan Gheorghiu”, supranumită Scoala Superioară de Partid. A fost, iniţial, reporter. Revoluţia l-a prins redactor-şef la ştiri.

Şi-a cerut scuze televizat telespectatorilor că a contribuit la dezinformarea lor pe vremea ”Telejurnalului”, dar a rămas până în 1996 la cârma departamentului ”Actualităţi”. A intrat în atenţia publică şi prin suspiciunea ca ar fi turnat la Securitate, prin asociere cu acuzele aduse de oameni din TVR colegului său Paul Soloc. Pentru că nu a identificat documente care să conţină informaţii transmise Securităţii de Cornelius Rosiianu, CNSAS a statuat că nu a fost colaborator sau angajat al Securităţii.

Compania Municipală Pază şi Securitate S.A. a fost înfiinţată pe 11 aprilie 2017 şi are ca obiect de activitate asigurarea pazei bunurilor municipalităţii, a parcurilor din subordinea ei şi a altor obiective stabilite de Consiliu. Pentru aceasta, ar angaja 2050 de paznici. 99,9% din acţiunile companiei sunt deţinute de Municipiul Bucureşti prin Consiliul General, iar 0.1% din companie de societatea Service Ciclop S.A. Are, în prezent, un capital social de 7.039 milioane de lei, iar pe 28 septembrie 2017, consilierii generali au aprobat un împrumut de 3,9 milioane de lei pentru companie. Foto: Evz.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here