Acasă Info Local Consilierul judeţean George Piha

Consilierul judeţean George Piha

DISTRIBUIȚI

OPERATORUL STRATEGIC DE APĂ ȘI CANAL AL ILFOVULUI POATE FI SALVAT, DAR CU ANUMITE CONDIŢII

Impasul în care se află operatorul strategic de apă și canal al județului Ilfov reușește să dezbine și ai mult, decât să-i unească pe politicienii ilfoveni, singurii cu adevărat responsabili în luarea unei decizii favorabile județului. Proiectul este finanțat din bani europeni și, pentru că interesele locale par mai presus de interesul general al județului, există frânari ai proiectului, interesați în principal să pună mâna pe banii europeni.

Consilierul judeţean George Piha atenţionează că, dacă proiectul pornit din fondurile structurale nu va ajunge la final până în 2015, Ilfovul va plăti (nu din banii primarilor, ci din banii tuturor contribuabililor!) 200.000 de euro/zi amendă. Pentru că în Consiliul Județean Ilfov interesele politice au fost puse de prea multe ori mai presus de interesul general, Piha sugerează salvarea Societății de Apă și Canal Ilfov de la falimentul spre care pare a fi împinsă de jocurile politice și monitorizarea strictă a activității acesteia, astfel încât să nu se aungă într-un nou impas.

„Nu trebuie să trecem cu vederea că miza o reprezintă 300 de milioane de euro, bani care vin în beneficiul ilfovenilor, nefiind posibilă o acordare selectivă a finanţării”, argumentează Piha. „Având în vedere că în ultimul an s-a încercat redresarea situaţiei acestei societăţi, iar Comisia Europeană nu încurajează înfiinţarea în acelaşi judeţ a doi operatori regionali, precum şi faptul că operatorul despre care discutăm este sustenabil, în ciuda dificultăţilor financiare cu care se confruntă acum, consider că putem contribui ca Societatea de Apă şi Canal să fie profitabilă”, mai spune Piha.  Acesta cere însă ca societatea să prezinte periodic rapoarte detaliate de activitate, astfel încât consilierii județeni să poată interveni din timp.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here