Acasă Educatie CONSILIUL JUDEȚEAN ILFOV, INVESTIȚII MAJORE ÎN EDUCAȚIE

CONSILIUL JUDEȚEAN ILFOV, INVESTIȚII MAJORE ÎN EDUCAȚIE

DISTRIBUIȚI

foto 2 CJUna dintre prioritățile președintelui Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, o reprezintă asigurarea condițiilor optime pentru elevii din unitățile de învățământ ale județului. ”După cum stiți, aceasta implică eforturi financiare considerabile din partea Consiliului Județean Ilfov, dar care este primordială pe agenda noastră de lucru”, a declarat Petrache.

Una dintre investițiile importante, care a fost finalizată cu ajutorul CJ Ilfov, o reprezintă reabilitarea totală a sălii de sport a Liceului ”Cezar Nicolau” din Brănești. ”Sala nu era folosită de foarte mult timp pentru că exista pericolul să se prăbușească pereții, însă noi, Consiliul Județean Ilfov, alături de Consiliul Local al Primăriei Brănești, am reabilitat-o în întregime. Eu consider că, activitatea fizică trebuie să facă parte din viața oricărui elev pentru o dezvoltare armonioasă”, a precizat Petrache.

O altă investiție necesară, sprijinită de Consiliul Județean Ilfov, Consiliul Local Brănești și Ministerul Educației Naționale, este noua sală de sport a Colegiului Silvic “Theodor Pietraru”. Lucrările la sala de sport au fost terminate în cel de-al 120-lea an de existență a școlii de silvicultură din Brănești. ”Așadar, visul generațiilor de silvicultori de a avea o astfel de sală s-a împlinit. Această sală modernă și spațioasă vine să le ofere elevilor colegiului și nu doar acestora șansa de a face sport, pentru că până la urmă, acest stil de viață este unul extrem de important pentru sănătate”, a spus președintele Consiliului Județean Ilfov.

Școala Gimnazială nr.1 din Ciolpani poate concur cu orice unitate din Capitală

Nu în ultimul rând, tot la capitolul investiții importante în Educație, Consiliul Județean a bifat și Școala Gimnazială nr.1 din Ciolpani. În timp ce în unele județe copiii merg la școală în condiții improprii sau sunt nevoiți să facă naveta, elevii din comuna Ciolpani au cu ce se mândri.

Școala Gimnazială nr.1 din localitate poate concura cu uşurinţă cu orice unitate de învăţământ din București. Cu o clădire nouă și impunătoare, elevii nu au acum niciun motiv să mai lipsească de la ore. Noua construcție are două etaje și este compusă din opt săli de clasă, două laboratoare, unul de biologie, iar celălalt de fizică – chimie, trei cabinete, unul de educație plastică, unul de informatică, iar cel de-al treilea de consiliere școlară, o sală de sport și o bibliotecă. Toate acestea sunt dotate și utilate cu mobilier și bază logistică de ultimă generație. De asemenea, lângă școală se află terenul de fotbal, care are o suprafață de 1.000 de metri pătrați, nou, modern. Așadar, orele de sport sunt mult mai atractive, iar elevii sunt în siguranță. La această investiție Consiliul Județean Ilfov a contribuit cu suma de un milion de lei. – C. D.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here