Acasă Politic Consultări la distanță pentru desemnarea premierului

Consultări la distanță pentru desemnarea premierului

DISTRIBUIȚI

Situație fără precedent în România. Președintele Klaus Iohannis a decis să țină consultările de astăzi cu partidele în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru prin teleconferință, după ce liderul PNL, Ludovic Orban, a decis să se autoizoleze din cauza apariției primului caz de coronavirus în partid.

”Având în vedere situația actuală, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis să facă consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru, prin sistem de teleconferință”, a transmis Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

Prim-ministrul Orban, în izolare la Vila Lac 1

Senatorul liberal Vergil Chițac a fost testat pozitiv cu coronavirus după ce a participat la o reuniune internațională. Parlamentarul a călătorit într-o țară în care sunt mai multe cazuri de infectare. Întors în țară, a intrat în autoizolare și nu s-a mai întors la serviciu.

În acest context, prim-ministrul în exercițiu Ludovic Orban a anunțat că intră în autoizolare la Vila Lac 1, unde va avea toate atribuțiile exercitate, iar toți membrii Biroului Permanent Național al PNL se vor izola la domiciliu. De asemenea, toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze.

Orban a cerut a cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL, miniștrilor și membrilor BEX al PNL urmând să li se ia probe pentru diagnostic rapid.

Orban: Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii.

Solicit întregului dispozitiv de luptă împotriva coronavirusului să nu înceteze procedurile pentru a nu afecta capacitatea de luptă.

Nu mergem la consultări la Cotroceni, ar însemna să expun persoana președintelui.

L-am informat pe președinte, el va lua decizia. Nu e vorba doar de colegii din PNL, ci și de colegi de la alte partide din Senat care vor trebui să intre în aceleași proceduri.

Orban către ziariști: Vă recomand să vă izolați la domiciliu și să cereți diagnosticarea.

Președintele Iohannis va analiza situația și va decide calea de urmat.

Instituțiile funcționează indiferent dacă liderii lor sunt în izolare, există toate instrumentele necesare pentru a-mi continua activitatea.

Ședințele de guvern se vor putea ține peste o perioadă, după ce vom avea diagnosticele.

E aproape implementat sistemul electronic de teleconferință la guvern.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că izolarea va fi de 14 zile și pentru liderii PNL.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × five =