Acasă Politic Continuă războiul Dragnea – Firea: Sever-Romulus Stana, noul prefect al Capitalei

Continuă războiul Dragnea – Firea: Sever-Romulus Stana, noul prefect al Capitalei

DISTRIBUIȚI

Urmează prefectul de Ilfov?

Sever-Romulus Stana este noul prefect al municipiului București în urma deciziei de miercuri, 9 ianuarie 2019, a Guvernului, după ce Speranța Cliseru, o apropiată a familiei Pandele – Firea, a fost demisă în decembrie trecut. Numirea face parte, așadar, din războiul Dragnea – Firea și nu este exclus ca în curând să fie schimbat din funcție și prefectul de Ilfov, Marius Ghincea.

Executivul a aprobat o hotărâre privind exercitarea cu caracter temporar, prin detaşare, în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al municipiului Bucureşti de către Sever-Romulus Stana, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Stana a fost consilierul primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, președinte interimar al PSD București, iar în trecut a lucrat în calitate de consilier la ANSVSA.

Acesta va exercita cu caracter temporat funcția de prefect al Capitalei, în urma detașării.

Potrivit declarației de avere din 7 mai 2018, în perioada în care a fost consilier al primarului Mutu, Sever Romulus Stana are un apartament de 57 mp cumpărat în anul 2016, dobândit prin credit. Salariul anual încasat la Primăria Sectorului 6, în funcția de consilier al primarului, a fost de 38.190 de lei. Soția sa, Cătălina Nicoleta Stana, ca polițist local la DGPL Sector 6, a avut un salariu anual de 54.356 de lei. Luca Andrei Stana a primit o alocație anuală de 1.008 lei, la sursa de venit fiind trecut Ministerul Muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here