Acasă Educatie COPIII DIN CENTRELE DE PLASAMENT DIN VOLUNTARI ȘI PERIȘ, ÎNVĂȚAȚI SĂ NU...

COPIII DIN CENTRELE DE PLASAMENT DIN VOLUNTARI ȘI PERIȘ, ÎNVĂȚAȚI SĂ NU FIE VIOLENȚI

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul de Poliție Ilfov în colaborare cu Federația Română de Sambo și Primăria Buftea a organizat evenimentul sportiv Cupa Buftea, ”Fii inteligent, Nu violent!”, având ca scop prevenirea delincvenței juvenile și atragerea copiilor către practicarea sportului.

În acest sens, Poliția Ilfov a invitat 20 de copii instituționalizați din centrele de plasament Voluntari și Periș.Minorii instituționalizați au fost încântați de activitate și și-au arătat interesul de a urma cursul de Sambo susținut de antrenori specializați din cadrul federației române de specialitate. La finalul activității, copiii au primit mici cadouri.

Concursul de Sambo s-a desfășurat pe parcursul a cinci ore. Au participat 130 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, care au demonstrat abilitățile dobândite în toată perioada de antrenament.

Sambo, reprezintă un sport de autoapărare, care provine dintr-o sinteză a celor mai eficiente procedee din luptele tradiționale ale mai multor popoare (ex: trânta românească, kokh din Armenia, hapsagai din Yakutia, chidaoba din Georgia, jiu-jitsu din Japonia, kuresh, luptă tătărească).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here