Acasă Politic Coronavirus /UE sprijină repatrierea a peste 440 de cetățeni și acordă ajutor...

Coronavirus /UE sprijină repatrierea a peste 440 de cetățeni și acordă ajutor Chinei

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană acționează pe toate fronturile pentru a susține eforturile de combatere a coronavirusului, sprijinind statele membre să își repatrieze cetățenii și furnizând servicii de urgență autorităților chineze.

Costurile aferente primelor repatrieri, de care au beneficiat 447 de cetățeni europeni care au decolat weekendul trecut din Wuhan către Franța și Germania, au fost cofinanțate prin mecanismul de protecție civilă al UE. În plus, UE a contribuit la livrarea a 12 tone de echipament individual de protecție către China ca prim ajutor de urgență.

Janez Lenarčič, comisarul pentru gestionarea crizelor: ”Aș dori să mulțumesc Franței și Germaniei pentru că au sprijinit întoarcerea în siguranță a sute de cetățeni ai statelor membre UE. Este o reușită în ceea ce privește depunerea de eforturi comune la nivel european în domeniul protecției civile. De asemenea, lucrăm 24h/7z pentru a sprijini autoritățile chineze să furnizeze echipamente de protecție. Primele livrări au ajuns deja în acest sfârșit de săptămână în China, iar un ajutor suplimentar din partea UE este pe drum. Centrul de coordonare a răspunsului în situații de urgență al UE coordonează asistența din partea UE. De asemenea, UE a furnizat 10 milioane de euro pentru cercetare în domeniul vaccinurilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here