Acasă Cultura Corul de Copii Radio – Ambasador al Anului Național al Copilului

Corul de Copii Radio – Ambasador al Anului Național al Copilului

DISTRIBUIȚI

Reprezentanți ai Guvernului și UNICEF au mulțumit copiilor și tinerilor artiști din Corul de Copii Radio, precum și dirijorului Răzvan Rădos, cu ocazia concertului aniversar de 80 de ani pe care l-au susținut pe scena Sălii Radio. Grupul vocal a primit titlul de Ambasador al Anului Național al Copilului pentru contribuția excepțională în promovarea dreptului copiilor de a participa la viața culturală și artistică, prevăzut în articolul 31 din Convenția ONU cu privire la drepturile copilului, precum și pentru talentul cu care inspiră de 80 de ani tinerele generații ale României.

Corul de Copii Radio, fondat în 1945 de Ion Vanica și condus de dirijori precum Elena Vicică, Eugenia Văcărescu Necula și Voicu Popescu, a devenit o importantă școală muzicală. Cu peste 50 de participări internaționale care i-au adus numeroase premii, corul a primit titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene în 2004. Din 2018, sub conducerea lui Răzvan Rădos, secondat de pianista Magdalena Faur, continuă să evolueze, valorificând tradiția sa de 80 de ani.

„Dreptul copiilor la o viață culturală și artistică este esențial pentru dezvoltarea și bunăstarea lor, astfel încât să-și atingă adevăratul potențial. Copiii au nevoie de susținere, iar UNICEF, înființat în urmă cu 79 de ani – o vârstă apropiată grupului pe care îl aniversăm, susține accesul fiecărui copil la artă, educație și exprimare liberă. Ne bucurăm să fim alături de acești tineri artiști minunați și să sărbătorim prin muzică Anul Național al Copilului. Prin concertele sale, Corul va aduce drepturile copilului în atenția unui public foarte variat”, a declarat Anna Riatti, reprezentanta UNICEF în România.

2025 a fost declarat Anul Național al Copilului prin legea adoptată de Parlament. Pe parcursul anului autoritățile publice pot organiza și sprijini manifestări dedicate dezvoltării copiilor, precum și prioritiza investițiile în infrastructura și proiectele ai căror beneficiari sunt copii. De asemenea, concursurile de proiecte nonprofit finanțate de autoritățile locale trebuie să includă o componentă dedicată copiilor, cu scopul promovării dezvoltării lor armonioase și protecției drepturilor, acordând prioritate celor din medii vulnerabile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here