Acasă Anchete CRIMĂ PENTRU O AFACERE CU TERENURI DIN PIPERA

CRIMĂ PENTRU O AFACERE CU TERENURI DIN PIPERA

DISTRIBUIȚI

crimaNicu Stanciu, bărbatul ucis şi incendiat în Centrul Istoric după ce şi-a dus asociatul la disperare cu un lung şir de escrocherii, ar fi avut legături cu mai mulţi lideri ai lumii interlope din Bucureşti, dar şi cu fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul şef Christian Ciocan. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, citate de anchetespeciale.ro, în urmă cu şase ani, Ciocan ar fi sunat un bărbat pe care l-ar fi ameninţat din ordinul lui Stanciu, încercând astfel să îl convingă să părăsească o sală de forţă, unde omul de afaceri avea interese financiare. 

 În urmă cu şase ani, Nicu Stanciu s-a asociat cu un individ din Severin (n.r. oraşul natal al lui Christian Ciocan) şi a închiriat un spaţiu în zona Tineretului, din Sectorul 4 al Capitalei. Ulterior, cei doi au subînchiriat spaţiul respectiv unui fost sportiv din Bucureşti, care a amenajat acolo o sală de forţă. După ce au văzut că afacerea acestuia devine prosperă, Stanciu ar fi încercat să intre cu forţa în afacere. Pentru că a fost refuzat, acesta a apelat la diverse tertipuri legale şi a invocat o datorie mai veche la curent, pe care patronul sălii de forţă a refuzat să o achite în condiţiile în care aceasta exista încă dinaintre ca el să subînchrietze de la Stanciu şi asiciatul acestuia, un anume Cîtu, cunoscut în unele cercuri din Severin atât pentru afacerile sale suspecte cât şi pentru relaţia amoroasă pe care a avut-o cu actriţa porno Eva Kent.

Pentru că reprezentanţii sălii au refuzat să părăsească locaţia, Stanciu a tocmit mai mulţi recuperatori, între care Tică Gheară (n.r. fratele celebrului afacerist și fost sportiv Nicu Gheară), care a venit însoţit de fostul fotbalist Dănuţ Lupu, arbitrul de K1 Cezar Gheorghe, liderul grupării Sportivilor, Robert Nica, dar şi comisarul şef Christian Ciocan. Ciocan l-ar fi sunat pe proprietarul sălii pe telefonul mobil şi i-ar fi spus “Tu ştii cine sunt eu? Sunt Christian Ciocan!”, încercând astfel să-l intimideze. Sursele citate au dezvăluit, însă, pentru AncheteSpeciale, că poliţistul nu a avut sorţi de izbândă în condiţiile în care bărbatul respectiv i-a închis telefonul. Cu toate acestea, în mod cel puţin straniu, la finalul scandalului, după ce patronul sălii s-a săturat şi a decis să abandoneze afacerea, Ciocan a amenajat, la Serviciul de Presă al Poliţiei Capitalei, o mini-sală de forţă.

Deşi Ciocan a făcut obiectul mai multor verificări interne cu privire la o serie de abateri privind hărţuirea sexuală a unei ziariste dar şi a mai multor colege de serviciu, restul afacerilor pe care comisarul șef le-a avut la Poliţia Capitalei au rămas neverificate de specialiştii Corpului de Control din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

În 2008, protagoniștii au fost asociaţi într-o afacere cu terenuri, în Pipera, în urma căreia Stanciu ar fi rămas dator la Văduva cu 120.000 de euro

Bărbatul ucis în Centrul Vechi, Nicu Stanciu, a închiriat spaţiul de pe strada Gabroveni, fără drept de subînchiriere, de la o persoană care, la rândul ei, îl primise în concesiune de la administraţia locală. Pentru că nu avea dreptul să subînchirieze spaţiul şi nici nu avea bani să investească, Stanciu a început să-şi caute un asociat. Aşa a ajuns, scrie agenția Mediafax, în luna februarie, la Vasile Văduva, pe care îl cunoştea de mulţi ani, în condiţiile în care acesta fusese managerul unui club din zona Pieţei Amzei, care funcţionează într-un spaţiu deţinut de Nicu Stanciu.

La un moment dat, în anul 2008, cei doi au fost şi asociaţi într-o afacere cu terenuri, în Pipera, în urma căreia Stanciu ar fi rămas dator la Văduva cu suma de 120.000 de euro. La vremea respectivă, Stanciu i-ar fi spus lui Văduva să încaseze mai multe chirii de la club, în valoare lunară de 3.500 de euro, însă, până la urmă, acesta nu ar fi reuşit să strângă niciun ban. În ciuda relaţiilor tensionate, Nicu Stanciu i-a arătat lui Văduva spaţiul din Centrul Vechi şi i-a propus o asociere. Conform înţelegerii, el urma să pună la dispoziţie spaţiul, iar Văduva să investească 25.000 de euro pentru reamenajare. O parte din banii investiţi urmau să fie restituiţi de Stanciu în momentul în care acesta ar fi primit 40.000 de euro, pe care urma să-i încaseze în urma unei executări judecătoreşti, de la o firmă de îmbrăcăminte. Fără să semneze niciun document, Văduva i-ar fi dat lui Stanciu diferite sume de bani, cele mai multe cuprinse între 3.000 şi 5.000 de euro, pe care bărbatul ar fi trebuit să le investească în reamenajare. Cu toate acestea, lucrările nu avansau deloc, iar între cei doi asociaţi au început să apară primele neînţelegeri.

Conform anchetatorilor, Vasile Văduva insista pe lângă Nicu Stanciu să se grăbească cu renovarea spațiului, în condiţiile în care vara era din ce în ce mai aproape, iar terasa nu era gata. În aceste condiţii, Vasile Văduva i-a propus lui Nicu Stanciu să mai aducă un investitor în afacere, Mihai Dragomir. Acesta din urmă a început, la rândul său, să-i dea lui Stanciu, tot pentru renovare, diferite sume de bani. Lucrările, însă, avansau la fel de greoi.

Pentru că au văzut că, în ciuda banilor cheltuiţi, restaurantul nu va fi gata până la venirea verii, Vasile Văduva şi Mihai Dragomir i-au spus lui Nicu Stanciu că sunt dispuşi să plătească ei 15.000 de euro unei firme de construcţii. Nicu Stanciu s-a opus şi le-a cerut acestora alţi 5.000 de euro. Vasile Văduva şi-ar fi dat seama că este victima unei înşelăciuni şi l-ar fi anunţat pe Nicu Stanciu că este dispus să renunţe la sumele investite în locaţia din Centrul Vechi, dacă îşi primeşte înapoi cei 120.000 de euro pierduţi în 2008. În acest sens, i-a cerut lui Nicu Stanciu să semneze un document prin care să recunoască datoria. Stanciu a fost de acord să semneze actul, însă Vasile Văduva a aflat, de la un avocat, că înscrisul respectiv, prin modul în care fusese întocmit, era lipsit de valoare. În aceste condiţii, l-a anunţat pe Stanciu că actul trebuie refăcut.

În ziua crimei, cei doi s-au întâlnit la terasa restaurantului, iar Nicu Stanciu a luat documentul şi a plecat să îl modifice. După ce a revenit, Văduva a costatat că acesta a făcut mai multe greşeli şi l-a pus să rescrie declaraţia. După aproximativ două ore, acesta s-a întors, însă documentul conţinea alte greşeli. Furios, Vasile Văduva i-a spus atunci lui Stanciu să intre cu el în imobil, pentru a nu se certa în faţa personalului terasei. Înăuntru, Nicu Stanciu l-a anunţat că, dacă doreşte să facă actele aşa cum vrea el, atunci trebuie să-i mai dea 3.000 de euro. Acela a fost momentul, spun achetatorii, când Văduva a pus mâna pe un ciocan aflat în apropiere şi l-a lovit în cap, de mai multe ori, pe asociatul său.

Procurorii criminalişti de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au dispus, în 4 iulie, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui Vasile Văduva, pentru omor. Ulterior, cercetările au fost extinse, Văduva fiind cercetat şi pentru distrugere prin incediere și profanare de cadavre, așa cum menționează un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti. Anchetatorii au prezentat modul în care Vasile Văduva l-ar fi ucis pe Nicuşor Stanciu, asociatul său de la restaurantul Eden din Centrul Vechi al Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here