Acasă Economie CU MERCEDES-UL LA FURAT DE LEMNE

CU MERCEDES-UL LA FURAT DE LEMNE

DISTRIBUIȚI

Odată cu apropierea fiecărui sezon rece o parte din pădurea seculară ”Codrii Vlăsiei” se răreşte an de an, prin acţiunile frauduloase ale ”ţapinarilor” autohtoni. Jandarmii ilfoveni împreună cu reprezentanţii Romsilva încearcă să stopeze acest jaf, mai ales că în această perioadă creşte furtul de material lemnos.

Jandarmii ilfoveni cunoscând zonele predestinate comiterii unor astfel de fapte au intensificat în ultima perioadă supravegherea zonelor împădurite şi a căilor de acces către acestea, depistând două grupuri de  infractori care au tăiat mai mulţi arbori.

Miercuri 24 septembrie a.c., în jurul orelor 21.30, un echipaj de jandarmi care executa o misiune de patrulare în raza localităţii Otopeni s-a sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, în zona Pădurii Tunari, patru indivizi tăiau mai mulţi arbori cu ajutorul unui motofierăstrău, iar lemnul era încărcat într-un microbuz de culoare albă, marca Mercedes Benz Sprinter. Cei patru hoți, din Găneasa, au creat astfel un prejudiciu se 1.021,64 lei, potrivit ROMSILVA.

Vineri 29 septembrie a.c. în jurul orelor 4.50, un echipaj de jandarmi care patrula pe raza localităţii Gruiu, pe D.J. nr. 101 C, în zona bălţii Căldăruşani, a observat un atelaj hipo încărcat cu material lemnos. S-a constatat că doi tineri din Grădiștea au tăiat trei stejari, valoarea prejudiciului fiind de 781,82 lei.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ilfov amintește că furtul de material lemnos se pedepseşte cu închisoare și solicită cetăţenilor judeţului să sprijine eforturile sale pentru prezervarea acestor păduri.

Precizăm faptul că astfel de furturi au loc în fiecare zi, mai ales în zona localităților Snagov, Gruiu, Nuci, Grădiștea și Moara Vlăsiei, intervenția oamenilor legii fiind aproape inexistentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here