Acasă Politic Cum mai încearcă PNL să scoată capul

Cum mai încearcă PNL să scoată capul

DISTRIBUIȚI

Petiție online pentru acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu în mediul privat

PNL a inițiat și depus, la Camera Deputaților, un proiect de lege care vizează acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu pentru angajații firmelor cu capital privat care înregistrează profit. Inițiatorul proiectului legislativ este deputatul Ion Ștefan. Printre scopurile acestei propuneri se numără, în opinia liberalului, eliminarea discrepanțelor salariale între domeniul privat și cel bugetar, fidelizarea salariaților din mediul privat astfel încât forța de muncă bine calificată să rămână în țară și întoarcerea banilor la buget, prin plata de taxe și impozite.

Pentru sprijinirea inițiativei de lege a fost elaborată și o petiție online, care de la lansarea ei, săptămâna trecută, a adunat sute de semnături de susținere.

PNL propune ca firmele cu capital privat, care generează profit, să poată folosi până la 20% din impozitul pe profit pentru acordarea unor prime angajaţilor (al 13-lea şi al 14-lea salariu). Măsura este menită să premieze performanţa, în detrimentul lenei. Vrem să lăsăm mai mulţi bani în buzunarul celor care muncesc şi mai puţini bani statului care finanţează, prin redistribuire, lenea. Performanţă, nu ajutoare sociale!

Avantajele acestei măsuri:

  1. Angajatorii vor fi motivaţi să plătească aceste prime deoarece nu se vor încărca cu niște costuri suplimentare. Ele vor fi plătite din impozitul pe profit pe care firma, în caz contrar, îl plătea integral statului.
  2. Măsura va fideliza şi va motiva angajaţii. Va creşte productivitatea angajaţilor deoarece aceştia vor fi incluşi în împărţirea profitului. Dacă profitul companiei creşte, implicit şi bugetul pentru acordarea primelor va creşte.

Venituri mai mari pentru angajaţi înseamnă şi creşterea competitivităţii angajatorului privat care, în acest moment, se luptă atât cu creşterea salariilor din administraţia publică, cât şi cu migraţia forţei de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here