Acasă Social Cum să vă protejați de infractorii cibernetici

Cum să vă protejați de infractorii cibernetici

DISTRIBUIȚI

Infracțiunile cibernetice au evoluat rapid de la începutul pandemiei Covid19, deoarece entități rău intenționate încearcă să exploateze temerile oamenilor.

Odată cu introducerea măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului petrecem mai mult timp online, indiferent dacă lucrăm sau navigăm pe internet. În contextul anxietăților cauzate de criză, se ajunge la un comportament online nesigur și infractorii informatici exploatează aceste puncte slabe. Uilizează phishing, instalează programe malware și folosesc și alte practici rău intenționate pentru a fura date și a accesa dispozitive, acestea permițându-le să acceseze conturi bancare și baze de date ale organizațiilor.

Cele mai frecvente metode de atacuri cibernetice Covid-19 sunt mesaje sau link-uri false care exploatează îngrijorări (știri despre vindecări miraculoase, hărți false despre răspândirea virusului, cereri de donații) care duc la site-uri web rău intenționate sau programe malware, mesaje false sau apeluri care pretind să fie de la Microsoft, Google Drive etc., care încearcă să vă obțină datele de autentificare, oferind ”ajutor” sau amenințând cu suspendarea contului dvs sau mesaje false despre livrări de pachete inexistente.

Cum mă pot proteja online?

UE face eforturi alături de operatorii de telecomunicații pentru a proteja rețelele UE împotriva atacurilor informatice, dar, între timp, sfaturile de mai jos vă pot ajuta să rămâneți în siguranță în timp ce utilizați internetul și lucrați de la distanță.

Așadar: fiți prudenți cu e-mailurile, SMS-urile și apelurile telefonice nesolicitate, mai ales dacă folosesc criza pentru a pune presiune asupra dumneavoastră de a ocoli procedurile de securitate obișnuite. Atacatorii știu că este adesea mai ușor să păcălești oamenii decât să piratezi un sistem complex. Amintiți-vă că băncile și alte grupuri juridice nu vă vor cere niciodată să dezvăluiți parole;

Securizați-vă rețeaua de domiciliu. Modificați parola implicită pentru rețeaua wifi cu una puternică. Limitați numărul de dispozitive conectate la rețeaua dvs. wifi și permiteți numai accesul celor de încredere;

Consolidați parolele. Nu uitați să utilizați parole lungi și complexe care includ numere, litere și caractere speciale;

Protejați-vă echipamentul. Actualizați toate sistemele și aplicațiile dvs. și instalați un software antivirus, care să fie în permanență actualizat;

Familia și oaspeții. Copiii și ceilalți membri ai familiei pot șterge sau modifica accidental informațiile sau, chiar mai rău, vă pot infecta accidental dispozitivul, deci nu le permiteți să utilizeze dispozitivele pe care le utilizați pentru muncă.

Mai multe sfaturi despre cum să vă protejați și cum să vă protejați afacerea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here