Acasă Editorial CURAT – MURDAR

CURAT – MURDAR

DISTRIBUIȚI

Cătălin DRAGOMIR

Gata! PNL a găsit cum să renască și să recapete voturi de la omul simplu. Grupul aleșilor din Senat a depus un proiect de lege prin care concertele să se desfășoare și după orele 23.00, considerând că Legea 60/91 e depășită. Inițiatorii spun că asta cer primarii, care se plâng că nu pot organiza ”zilele municipiului/orașului/comunei”, dar și organizatorii de evenimente. Pe oamenii civilizați nu i-au întrebat însă liberalii. Ei nu contează.

Așadar, pentru că unii (mulți, e adevărat) vor să se distreze pe banii altora trebuie schimbată legea. Cred că va trece o asemenea idee pentru că lumea vrea mereu ceva ”gratis”, chiar dacă real ”circul” costă foarte mult. Prin aceasta, primarii își asigură popularitatea și, bineînțeles, cât mai multe mandate.

Liberalii scapă, însă, din vedere că prin ceea ce propun ei se încalcă legislația de mediu, că stresul fonic duce la boli grave, că oamenii din apropiere nu își pot folosi locuințele (pentru că multe concerte, de prost gust, au loc în parcuri situate între blocuri). Asta nu contează pentru că bunul simț nu poate fi legiferat. Cred că ar fi tare încântat președintele Ludovic Orban să îi cânte Guță sub geam până la 3 dimineața!

Domnilor aleși liberali, nu așa se culturalizează și se distrează masele! E adevărat, politicienii vor, în general, să conducă peste proști, dar lucrurile astea nu or să meargă la nesfârșit! Puteți lua multe voturi de la oamenii civilizați, pe proiecte corecte și concrete. Mulțimea care stă mereu cu mâna întinsă nu vă va vota decât într-o mică măsură.

Și încă una: Doi senatori liberali au propus ca funcționarii publici să nu mai fie suspendați din funcție dacă sunt trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție și de serviciu, infracțiuni care împiedică înfăptuirea justiției, fals și infracțiuni contra umanității, contra statului sau contra autorității. E adevărat, conducerea PNL nu susține inițiativa, dar există binevoitori de la alte partide. Sigur, prezumția de nevinovăție trebuie să funcționeze, dar în cazul tuturor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here