Acasă Uncategorized CURSURI OBLIGATORII PENTRU CEI CARE SE OCUPĂ DE ACHIZIȚII PUBLICE

CURSURI OBLIGATORII PENTRU CEI CARE SE OCUPĂ DE ACHIZIȚII PUBLICE

DISTRIBUIȚI

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a anunţat că va fi lansat un proiect, împreună cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) în baza căruia persoanele care se ocupă de achiziţii publice vor trebui să urmeze cursuri de pregătire, urmate de examene. ”Vom pregăti la nivel local câteva mii de oameni pe achiziţii publice şi nu numai.

 

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a anunţat că va fi lansat un proiect, împreună cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) în baza căruia persoanele care se ocupă de achiziţii publice vor trebui să urmeze cursuri de pregătire, urmate de examene. ”Vom pregăti la nivel local câteva mii de oameni pe achiziţii publice şi nu numai. Vom solicita desemnarea celor care sunt în compartimentele de achiziţii, la consilii judeţene, municipalităţi, după care aceste persoane vor fi trecute prin două cicluri de pregătire. Va fi foarte dură partea de curs, cu verificări, cu examene foarte clare. Cine trece de cele două module primeşte un document care să ateste că este capabil să înţeleagă fenomenul de achiziţii publice, iar un al treilea modul se va referi la formatori”, a spus ministrul în cadrul conferinţei ”Achiziţiile publice în România”.

El a mai precizat că aceia care vor absolvi modulul de formatori vor avea obligaţia să pregătească un anumit număr de persoane din domeniul achiziţiilor publice, la nivel de comune. ”Cine merge la acest curs ştie foarte clar că primeşte exact informaţia pe care statul poate să o furnizeze, ştie că primeşte informaţii de la specialiştii care lucrează în domeniu, nu tot felul de lectori făcuţi peste noapte care îi intoxică pe cei care ascultă cu fel de fel de informaţii total nerelevante”, a precizat ministrul. Teodorovici a adăugat că se doreşte introducerea, deocamdată ca materie facultativă, a unor cursuri referitoare la achiziţiile publice în anii terminali ai unor facultăţi precum cea de Drept sau la ASE. – R. ANDRAŞ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here