Acasă Politic Dăncilă vrea reincriminarea calomniei

Dăncilă vrea reincriminarea calomniei

DISTRIBUIȚI

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat duminică la Constanța că își dorește incriminarea calomniei, la puțin timp după ce a fost huiduită de un grup de protestatari care i-au strigat ”Analfabeta!”.

Protestatarii au întâmpinat-o duminică pe Dăncilă la o ședință PSD din Mamaia, așa cum se întâmplase și vineri seara. Dăncilă, care nu s-a ferit de protestatari, intrând pe uşile principale ale clădirii, a afirmat că aceştia nu reprezintă poporul român și a spus că vrea un proiect de lege privind incriminarea calomniei, potrivit Agerpres.

”Eu cred că trebuie să se uite prima dată în ograda proprie şi pe urmă să vorbească despre guvern, eu cred că la un moment dar ar trebui legitimaţi şi acest guvern ar trebui să-i cheme cineva şi să-i întrebe pentru ce infractori, ce a făcut acest guvern să favorizeze infractorii. Dimpotrivă, eu ştiu că acum o săptămână am luat o serie de măsuri, am adoptat o serie de acte normative tocmai pentru oprirea criminalităţii în România, dar cred că societatea, şi sper să se întâmple acest lucru, sau Parlamentul să adopte un act normativ prin care să oprească calomnia şi defăimarea. Nu acesta este poporul român. Acelaşi lucru îl vedem oriunde şi sunt aceeaşi oameni pe care îi vedem la Bucureşti, la Constanţa, la Baia Mare, Iaşi sunt câţiva oameni cu agenda proprie, pentru că noi avem agenda cetăţenilor”, a declarat presei liderul PSD, potrivit Agerpres.

Întrebată dacă propune un astfel de proiect de incriminare a calomniei, Viorica Dăncilă a spus: ”Nu pot eu să impun, nu sunt parlamentar, dacă aş fi parlamentar, aş iniţia un astfel de proiect”.

Reamintim că noul cod penal a dezincriminat calomnia. Foto: Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here