Acasă Info Local ”Dar din Dar” la Pantelimon/Magazin gratuit pentru nevoiași

”Dar din Dar” la Pantelimon/Magazin gratuit pentru nevoiași

DISTRIBUIȚI

Direcția de Asistență Socială Pantelimon (DAS) a deschis primul magazin gratuit pentru persoanele defavorizate din oraș.

De aici, pe bază de programare, fiecare familie aflată în nevoie poate alege și primi haine, încălțăminte și alte produse necesare.

Magazinul ”Dar din Dar” funcționează numai datorită implicării și donațiilor persoanelor din comunitate. Așadar, dacă doriți să dați o mână de ajutor, dacă aveți haine bune sau încălțăminte care nu vă mai folosește, haine de copii sau jucării, le puteți oferi pentru magazinul Dar din Dar, sunând la numărul: +40 (758) 103 027.

Ghid pentru donatori

Dacă ai haine, încălțăminte și alte accesorii pe care vrei să le donezi, este de foarte mare ajutor să le pregătești într-un fel care va fi acceptabil pentru cei care le vor primi.

Sfaturi

Pentru a eficientiza ajutorul pe care vrei să-l oferi  si pentru a ajuta persoanele să se bucure de hainele și accesoriile pe care tu nu le mai porți:

Verifică toate buzunarele. Uneori găsim bani, bijuterii sau alte lucruri uitate prin buzunare.

Spală hainele. Este important ca hainele pe care le donezi să fie curate.

Fii atent/ă la gradul de uzură. Dacă hainele tale au un grad mare de uzură, acestea nu pot fi distribuite mai departe catre beneficiari. Chiar daca sunt persoane aflate in situatia in care nu isi permit sa achizitioneze haine noi, noi nu le distribuim haine foarte deteriorate (scamosate, rupte, patate sau decolorate)

Spală, usucă şi împăturește hainele de bebeluş. Aceste haine nu ar trebui să fie murdare pentru că de obicei ajung la mame în nevoie.

Daca este posibil, foloseşte un detergent fără parfum pentru a evita alergiile sau problemele de sensibilitate ale bebeluşilor care vor purta hainele donate de tine.

Verifică fermoarul și nasturii. Asigură-te că hainele/ încălţările pe care le donezi au fermoarul funcţional, nu au nasturi lipsă

Gandeste-te la functionalitatea hainelor pe care le donezi. Hainele de ocazii nu sunt de folos oricui.

Donează blugi. Blugii sau orice alte obiecte vestimentare din denim sunt uşor de purtat şi întreţinut.

Donează încălţăminte de calitate. Pantofii pot fi donaţi atunci când sunt într-o stare bună şi încă se pot purta.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here