Acasă Info Local DASCĂLU ARE, ÎN SFÂRȘIT, O ȘCOALĂ UNDE SE POATE ÎNVĂȚA CIVILIZAT

DASCĂLU ARE, ÎN SFÂRȘIT, O ȘCOALĂ UNDE SE POATE ÎNVĂȚA CIVILIZAT

DISTRIBUIȚI

Localitatea Dascălu are în sfârșit o unitate de învățământ în care 270 de elevi pot învăța civilizat, după finalizarea unui proiect finanțat din bani europeni care a cuprins consolidarea, reabilitarea, extinderea și dotarea Școliii cu clasele I – VIII nr.1. Valoarea totală a proiectului a fost 4.38 milioane lei, dintre care cheltuieli eligibile 3.5 milioane lei, localitatea contribuind cu 2%. Durata proiectului a fost de 25 de luni.

Asigurarea accesului egal la sistemul de învățământ obligatoriu pentru populația școlară din mediul rural, prin îmbunătățirea infrastructurii educaționale și aducerea acesteia la standarde europene, a reprezentat obiectivul general al proiectului și una dintre prioritățile de dezvoltare a Consiliului Județean Ilfov.

La Dascălu sunt însă foarte multe de făcut. Copiii au condiții bune pentru a învăța, dar până a ajunge la școală aceștia întâmpină o serie de dificultăți, inclusiv cele legate de infrastructură. În mandatele de până acum, primărița Doina Mănăilă este acuzată că ”s-a dezvoltat” mai mult decât localitatea pe care o administrează, aceasta preferând premanent să spună că nimeni nu o ajută, că Dascălu, fiind o comună mică, nu prezintă interes pentru nimeni.

 Primărița ”Terminator”

 Cu ceva vreme în urmă, RTV susținea că Dascălu are un o primăriță de tip ”Terminator”. Primăriţa Doina Mănăilă se supărase la vremea respectivă pentru că firma sa a trebuit să părăsească un spaţiu comercial din comună şi a aplicat tactica pământului pârjolit. Potrivit sursei citate, ”după ce a primit ordinul de evacuare a clădirii în care îşi avea biroul, primăriţa a cerut să fie scoase dalele din curtea imobilului”. ”De asemenea, ea a plecat cu tot ce s-a putut lua din clădire, inclusiv aparatele de aer condiţionat şi întrerupătoarele”. Potrivit sursei citate, primăriţa a stat în clădirea, acum lăsată în paragină, timp de 13 ani. În tot acest timp, a avut un contract de închiriere, însă nu a plătit chirie, pentru că înţelegerea a fost să renoveze imobilul în care avea biroul, iar la expirarea contractului, clădirea să fie lăsată cu toate îmbunătăţirile făcute de-a lungul timpului. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar acţionarii care au în proprietate clădirea au depus o plângere penală împotriva primăriţei”. – CĂLIN MATEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here