Acasă Cultura DASCALU – EVENIMENT MAJOR AL PROTOIERIEI ILFOV NORD

DASCALU – EVENIMENT MAJOR AL PROTOIERIEI ILFOV NORD

DISTRIBUIȚI

La Parohia Dascălu din Protoieria Ilfov Nord au avut loc joi întrunirea cercului pastoral Moara Vlăsiei cu tema „Icoana ortodoxă” şi Concursul ”Rime spre cer!”

Cercul pastoral din 16 februarie 2017 a început cu slujba Aghiasmei mici, iar apoi au fost prezentate referatele. Astfel, Pr. Ştefan Gabriel de la Parohia Căciulaţi a susţinut prelegerea intitulată ”Despre icoana în Biserica Ortodoxă”, iar pr. Dobre Orlando Marian de la Parohia Moara Săracă prezentarea ”Modelul iconic al muceniciei Sfinţilor Brâncoveni”. De asemenea, pr. Popescu Alexandru de la Parohia Grădiştea, coordonatorul cercului pastoral, a prezentat lucrarea ”Muntele Athos: icoane făcătoare de minuni”.

În timp ce preoţii au susţinut referatele, un grup de 22 elevi de la parohiile care formează cercul pastoral au compus rime folosindu-se de termenii religioşi indicaţi de juriu.

Mai departe, membrii juriului au acordat note elevilor. La final, au fost premiaţi toţi participanţii. Premiile au constat în diplome de participare şi icoane, iar primele trei locuri au primit şi premii în bani.

Câştigătorii desemnaţi sunt: Ciobanu Aura Florentina de la Parohia Căciulaţi, Petcu Ana Maria de la Parohia Vărăşti, Colac Marius Daniel de la Parohia Paşcani și Chivu Alexandra de la Parohia Grădiştea. Text și foto – Basilica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here