Acasă Politic ”De ce se comercializează măștile neconforme?”

”De ce se comercializează măștile neconforme?”

DISTRIBUIȚI

Gianina Șerban, deputat AUR de Ilfov, a transmis o serie de întrebări ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, în contextul pandemic în care se află România, iar toți cetățenii au auzit sfaturile autorităților române referitoare la purtarea măștii de protecție, precum și respectarea măsurilor de distanțare socială.

”De mai bine de un an de zile, purtăm măștile de protecție sub pretextul limitării răspândirii noului Coronavirus. Mai întâi, ca primă măsură, a fost purtarea acesteia doar în spațiile închise, ca mai apoi, să fim obligați să le purtăm și în spațiile deschise. Cu toții am înțeles că purtarea unei măști medicale este una dintre măsurile de prevenție menite să limiteze transmiterea unor infecții respiratorii, printre care și infecția determinată de noul Coronavirus (SARS-CoV-2). Masca medicală este un instrument utilizat pentru prevenirea transmiterii infecțiilor. Aceasta trebuie să acopere gura și nasul, având bucle care se fixează de urechi. Țin să precizez faptul că purtarea măștii medicale este recomandată persoanelor cu simptome de infecții respiratorii, celor care au fost în contact cu bolnavi cu alte infecții respiratorii, personalului medical și celor care merg în vizită în spitale sau clinici”, concluzionează Șerban.

Am observat cu toții faptul că ”în toate magazinele care comercializează aceste măști medicale, etichetele specifică faptul că nu sunt sterile și chiar în prospect se recomandă ca acestea să nu fie utilizate în zone cu indice microbiologic strict”, iar în acest context, parlamentarul de Ilfov i-a solicitat răspuns scris ministrului pentru a lămuri câteva aspecte, astfel: “De ce trebuie să purtăm aceste măști, mai ales în spațiile deschise? De ce se comercializează măștile neconforme? Ce tip de măști ar trebui purtate și de ce? Cum sfătuiți românii să se protejeze de acest virus?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 1 =