Acasă Info Local De ziua lor, polițiștii ilfoveni le-au arătat celor mici elemente de tehnică...

De ziua lor, polițiștii ilfoveni le-au arătat celor mici elemente de tehnică și dotări logistice/Nu a lipsit câinele Zor  

DISTRIBUIȚI

Cei 200 de ani de în slujba comunității au fost sărbătoriți de polițiștii ilfoveni, atât la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov cât și la Polițiile orașelor Buftea, Bragadiru, Măgurele, Voluntari și Pantelimon.

Astfel, timp de patru ore polițiștii ilfoveni au fost gazdele tuturor celor ce s-au gândit să le fie alături la ceas aniversar, prin prezentarea unor elemente de tehnică și dotare logistică.

Potrivit IPJ Ilfov, printre oaspeți s-au numărat si copii de la mai multe unități de învățământ din județul Ilfov, dar și prichindei de la o grădiniță din București, însoțiți de cadrele didactice.

Pe platoul din fața Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au fost prezenți copii, mici și mari, care au asistat la o serie de demonstrații și aplicații, desfășurate de luptători Serviciul de Acțiuni Speciale Ilfov și de echipajul format din conductor și câinele de urmă, Zor, dar și de prezentările polițiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe periculoase, a mai multor tipuri de arme de colecție.

Nici Serviciul Rutier din Ilfov nu a fost trecut cu vederea de vizitatori, astfel că cei mici s-au bucurat să afle cum funcționează dotările autospecialelor, a motocicletelor, a Laboratorului Rutier, precum și aparatele drugtest, alcooltest și Tru Cam.

Biroul Poliția Animalelor a fost prezent la activitate și i-a încântat pe cei mici cu autospeciala din dotare.

La standul criminalisților, copiii au primit informații de la polițiști despre echipamentele si tehnica din dotare, despre Laboratorul Criminalistic, despre modul de prelevare a urmelor papilare, iar ulteriror, s-au lăsat amprentati, pentru a experimenta ceea ce au învățat,

Compartimentul Analiză și Prevenire a Criminalității a fost alături de copii și ca de fiecare dată i-au sfătuit și îndrumat printr-o serie de recomandări, oferindu-le pliante cu sfaturi preventive.

Pe parcursul activităților desfășurate, cei mici au primit în dar insigne și diplome de ”Polițist Junior”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here