Acasă Anchete Delegatiile faraonice în străinătate ale fostului primar al Sectorului 5, Daniel Florea....

Delegatiile faraonice în străinătate ale fostului primar al Sectorului 5, Daniel Florea. Câți bani au fost tocați din fonduri publice/Curtea de Conturi nu scrie încă de paranghelii/Nu are curaj?

DISTRIBUIȚI

Fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, a organizat, in 2019, patru deplasari externe la care au participat mai multi angajati ai primariei sau ai institutiilor subordonate. Conform Curtii de Conturi, este vorba de cheltuieli nejustificate de 251.809 lei, aproximativ 50.000 de euro, reprezentand transport, cazare si diurna.

Destinatiile deplasarilor: Ierusalim (Israel) – noua persoane, Cannes (Franta)- cinci persoane, Munchen (Germania) – sapte persoane si Bruxelles (Belgia)- cinci persoane. Daniel Florea a fost in trei din aceste deplasari, iar administratorul public, Rares Hopinca, in toate patru. Fostul primar candideaza pe lista PSD pentru un loc in Camera Deputatilor.

Conform inspectorilor Curtii de Conturi, care nu scriu inca de parangheliile de milioane de euro organizate prin parcuri în cei patru ani de mandat, referitor la numarul membrilor delegatiilor, este necesara precizarea faptului ca acesta face obiectul, de mai bine de opt ani, unei restrangeri menite a reduce cheltuielile bugetare, in cadrul institutiilor si autoritatilor publice locale fiind de maxim doua persoane, iar numai in cazuri temeinic justificate, la propunerea ordonatorului principal de credite, putandu-se aproba o majorare in acest sens.

Totul este prevazut in articolul IV al OUG 26/2012 privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice si intarirea disciplinei financiare si de modificare si completare a unor acte normative. Practic, Curtea de Conturi a constatat ca desi in deplasari trebuiau sa se duca doar doua persoane, in realitate au fost mai multe, potrivit Ziare.com.

”Concluzionand, echipa de audit constata plata nejustificata a sumei de 251.809 de lei reprezentand cheltuieli (transport, cazare si diurnal) efectuate cu prilejul a patru deplasari externe, in conditiile in care delegatiile au fost formate dintr-un numar mai mare de personae decat cel stipulate de norma juridica incidenta materiei, ordonatorul principal de credite nesolicitand o astfel de aprobare de la consiliul local,” conchide Curtea de Conturi.

9 -15 martie 2019- Cannes (Franta), cinci persoane, costul total s-a ridicat la suma de 70.464 de lei;

6-10 octombrie 2019- Munchen (Germania), sapte persoane, costul total s-a ridicat la 103.756 de lei;
2-7 decembrie 2019- Bruxelles (Belgia), cinci persoane, costul total s-a ridicat la 91.948 de lei.

Corespunzator sumei de 251.809 lei se datoreaza si dobanzi resepctiv penalitati de intarziere in valoare totala de 40.833 lei, calculate conform art. 73-1 din legea nr. 500/11 iulie 2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare” se arata in raportul Curtii de Conturi.

Primaria Sectorului 5 anunta ca pe site-ul sau au fost publicate rapoartele Curtii de Conturi privind activitatea institutiei din anii 2018, 2019 si partial din 2020, printre aspectele semnalate numarandu-se o deplasare la Cannes (Franta), desi evenimentul anuntat fusese anulat din cauza pandemiei.

Procesul verbal de constatare din noiembrie 2020, realizat de Curtea de Conturi, poate fi accesat pe site-ul Primariei.

Florea se lăuda în cercul de apropiați că nu are nimeni ce să îi facă pentru că el e pus la punct ”cu toate”. Foto: Inprimarie.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here