Acasă Economie Dell Technologies, interesată de Măgurele Science Park  

Dell Technologies, interesată de Măgurele Science Park  

DISTRIBUIȚI

O companie cu o cifră de afaceri de 90 miliarde de dolari e interesată de unul din cele mai ambițioase proiecte ale Consiliului Județean Ilfov – Măgurele Science Park.

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, s-a întâlnit, la 14 noiembrie 2019, cu șeful diviziei de Smart Cities de la Dell Technologies. Harjeet Singh Rekhi este numărul trei în companie și spune că e dornic să colaboreze cu Măgurele Science Park. Dell poate furniza tehnologie de ultimă generație și know how, iar reprezentanții companiei au precizat că le-ar plăcea să aibă o filială și în Măgurele Science Park (MSP).

Proiectul parcului științific de la Măgurele,  Laser Valley,  se află în stadiul de  evaluare a ofertelor de proiectare, iar anul viitor, în toamnă, va începe construcția efectivă. Până când vor fi gata lucrările, Consiliul Județean Ilfov face demersuri să cunoască deja firmele interesate, pentru ca Parcul să fie ocupat în cel mai scurt timp. Până acum, mai multe companii – naționale și internaționale – precum Thales, Honeywell și mai nou, Dell, s-au arătat interesate de MSP. Lista invitațiilor este deschisă.

Măgurele va fi locul cu cea mai mare concentrare de firme și cu cea mai avansată tehnologie. O dublă provocare pentru Consiliul Județean Ilfov: primul parc științific și tehnologic din zonă și proiectul pilot pentru smart city.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here