Acasă Politic DEPUTATUL PEIA ŞI PROBLEMA IRLANDEZĂ

DEPUTATUL PEIA ŞI PROBLEMA IRLANDEZĂ

DISTRIBUIȚI

Secretarul Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării şi preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Irlanda, deputatul de Ilfov Ninel Peia,  a avut o întrevedere cu  ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Irlanda în România, Gerard Corr. Exprimându-si îngrijorarea că, în ultima perioadă, se intensifică atacurile din media occidentală, britanică cu precădere, îndreptate împotriva românilor, oficialul român a solicitat părţii irlandeze să ajute activ la contracararea acestui nou tip de discriminare prin promovarea către partenerii din UE a unei imagini reale a României şi românilor. Ca argument, s-a adus în discuţie faptul că în Irlanda trăiesc peste 40.000 de români care lucrează în domenii de înaltă tehnologie.

 Ambasadorul Corr a menționat că, cetăţeni europeni fiind, împărţim aceleaşi viziuni, iar Irlanda, a ridicat încă de anul trecut restricţiile pe piaţa muncii pentru muncitorii români.

 În cadrul discuţiilor au fost iniţiate propuneri cu caracter economic, arătându-se că, pentru Irlanda, România se situează pe locul 14 în topul partenerilor comerciali. O prioritate a colaborării celor două părţi o reprezintă înfiinţarea unui grup de prietenie Irlanda-România în Parlamentul Irlandez, similar celui din Parlamentul Român, grup care să reflecte şi la nivel politic imaginea bunei colaborări dintre cele două ţări.

Cei doi oficiali au menţionat că dezvoltarea parteneriatului economic dintre cele două ţări va începe să se concretizeze prin participarea la un forum economic comun care să susţină îmbunătăţirea cunoaşterii realităţilor comunităţii româneşti din Irlanda prin sprijinul nemijlocit oferit de Ambasada Irlandei la Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here