Acasă Anchete Deșeuri medicale periculoase descoperite la Dobroești (AUDIO)

Deșeuri medicale periculoase descoperite la Dobroești (AUDIO)

DISTRIBUIȚI

Un bărbat reținut și 13 percheziții efectuate de polițiștii Serviciului Arme Explozibili și Substanțe Periculoase Ilfov la domiciliile mai multor persoane fizice și juridice, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări, pentru nerespectarea măsurilor privind eliminarea deșeurilor periculoase.

În cursul zilei de joi, 11 iunie a.c, polițiștii ilfoveni, cu sprijinul Direcției Arme Explozibili și Substanțe Periculoase din cadrul IGPR și comisarii Gărzii Naționale de Mediu, coordonați de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au percheziționat 13 adrese (locuințe și sedii de firmă) din județele Ilfov, Dolj și municipiul București, într-un dosar în care există mai multe persoane suspectate că nu au respectat măsurile privind eliminarea deșeurilor medicale periculoase.

La jumătatea lunii mai a.c., polițiștilor ilfoveni le-a fost semnalat faptul că pe un câmp din Dobroiești (Ilfov) a fost abandonată o mare cantitate de deșeuri medicale periculoase, colectate de la mai multe spitale bucureștene.

În urma perchezițiilor, 16 persoane au fost duse la sediul IPJ Ilfov pentru cercetări. De asemenea, o autoutilitară a fost indisponibilizată, au fost ridicate  documente care atestă trasabilitatea deșeurilor medicale periculoase și a fost închisă temporar activitatea unei societăți comerciale din județul Dolj, aplicându-i-se totodată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

În urma probatoriului administrat, un bărbat a fost reținut. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, deschis pentru „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deseurilor periculoase”, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

La acțiune au participat polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale Ilfov, București și Dolj,  polițiști de investigare a criminalității economice  și criminaliști din Ilfov.

Comisar șef de poliție Anne-Marie CIOLCĂ, purtător de cuvânt al IJP Ilfov: 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight − five =