Acasă Educatie Despre Bacalaureat

Despre Bacalaureat

DISTRIBUIȚI

Bacalaureat 2020. Nelu Tătaru: Am putea organiza o sesiune specială în iulie pentru elevii cu temperatură mare sau alte probleme de sănătate

Tinerii care nu pot intra la examenul de Bacalaureat din cauza temperaturii de peste 37,3 grade ar putea avea parte de o sesiune specială în luna iulie, a anunțat Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Dacă inițial președintele Klaus Iohannis a anunțat că absolvenții care nu pot intra la examen după ce li se ia temperatura și termometrul relevă o valoare de peste 37,3 grade Celsius vor da Bacalaureatul în sesiunea de toamnă, Nelu Tătaru anunță că se ia în considerare organizarea unei sesiuni speciale în luna iulie.

Mnistrul Sănățății Nelu Tătaru a declarat la  Europa FM că s-a renuntat la ideea ca elevii cu probleme medicale să fie chemați să dea BAC-ul în toamnă, odată cu cei care au picat examenul în sesiunea de vară.

Sesiunea specială pentru elevii cu probleme de sănătate ar putea fi organizată începând cu data de 6 iulie. Deocamdată este o propunere pe care o discută autoritățile. ”Exact la acest lucru ne gândeam și discutam acum ca propunere, să fie pe 6 iulie a doua sesiune de Bacalaureat. Mergem spre acest program. Anunțul îl va face, de fapt, ministerul Educației. Și-n privința Evaluării Naționale rămân 15 iunie și 29 iunie”.

Calendarul examenului de Bacalaureat a fost aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării, prima probă, cea la Limba şi literatura română, urmând să aibă loc pe 22 iunie. Înscrierile sunt programate în perioada 3 – 10 iunie, iar între 11 şi 17 iunie – echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale.

Klaus Iohannis a anunțat recent că elevii care nu pot intra pe 22 iunie din cauza temperaturii pot da exemenul în cea de-a doua sesiune, organizată pentru cei picați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − four =